2014 Cele mai citite articole pe blog

2014 Cele mai citite articole pe blog

Pe scurt, 2014 este anul în care cred că am pus cel mai mult accentul pe calitate, dintre toți anii de până acum. Este corect și că nu îmi mai permit să scriu despre anumite subiecte, abordate în anumite momente ale vieții 2.0. Schimbarea la față a blogului s-a realizat tot anul acesta în toate modalitățile posibile (temă și afișare, conținut oferit, imaginile premium din articole, categorii noi adăugate, selecția aplicată ofertelor primite, dezvoltarea unor parteneriate desfășurate profi, ads pe facebook și nu numia).

sursa imagine Denys Prykhodov / Shutterstock.com

Top 10 cele mai vizualizate articole pe blog în 2014

Ca în fiecare an, vin cu un #top10 al celor mai citite articole de pe blog, pentru care mă ajută Google Analytics:

  1. Cum să te pregătești cu succes pentru bacalaureat – 3 ianuarie;
  2. CfA: Parlamentul Tinerilor – 16 septembrie;
  3. Când puteți să dați admiterea la Facultatea de Științe Politice – 24 ianuarie;
  4. AllView A5 Quad, un smartphone ideal pentru eficiență – 10 ianuarie;
  5. Cursuri de diplomație și siguranță națională – 15 februarie;
  6. Haos administrativ la SNSPA. Studenții, victimele unei confuzii informaționale –  27 ianuarie;
  7. Incubator de românism sau de unde m-am întors cu mai multe argumente pro unire – 24 februarie;
  8. 500 de români sunt angajați la Danone – 13 iunie;
  9. Despre participarea la Școala de Vară Creștin – Democrată – 18 august;
  10. Câteva idei de la Congresul Studenților din România – 18 mai.

Explicații și concluzii pe baza acestui top

Din zecele celor mai vizualizate articole publicate anul acesta pe blog, se poate observa clar că cele de interes pot fi descrise în trei moduri:

  • m-am aflat printre cei care au relatat de la eveniment;
  • am fost implicat în acel proeict;
  • reprezintă evenimente și acțiuni de interes pentru studenți.

Dintre acestea, unul singur a fost advertorial, în cadrul unui concurs organizat prin Blogal Initiative, în care m-am aflat printre câștigători. Unul singur este recomandarea directă a produsului unei brand, care să cuprindă doar specificații și detalii tehnice1.

Recomandările unor evenimente de interes pentru studenții din domeniile socio-politice venite în urma participării efective la aceste în cadrul edițiilor anterioare se pare că au prins. De asemenea, dacă mă uit în listă, în continuarea ei, observ că noutățile din facultate și legate de viața universitară se află în top, fiind urmate în avanlanșă de cele câteva postări politice pe care le-am avut pe blog în 2014, ca noutate față de anul anterior.

Explicația pentru prezența acestor articole din prima jumătate a anului este simplă, dat fiind că din septembrie până în februarie sunt în afara țării, precum și datorită faptului că în a doua jumătate a anului 2014 am publicat mai puține articole.

Perspective de viitor?

Pot fi observate două nișe puțin exploatate și, din câte văd, chiar așa sunt. Încerc să îmi dau seama dacă acestea merită o încercare cu un proiect separat și dacă și-ar putea scoate o eventuală investiție de început. Mai am timp, deoarece mă voi axa în ianuarie pe task-urile pe care le am legate de cursuri și facultate aici, în Granada, unde, trebuie să recunosc, e mai incitant, mai complex, este cerut mai mult studiu și mai multă dedicare pentru activitatea universitară.

  1. am scris de-a lungul timpului despre acest brand, motiv pentru care am ales să ofer o continuitate cu privire la noutățile pe care le-am distribuit și pe care le voi mai distribui []

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.