Milk (2008)

Milk (2008)

Dacă este ceva ce îmi place foarte mult referitor la filmografia americană, acel lucru este atenția pe care o acordă oamenilor și biografiilor acestora. Indiferent de câtă acțiune au, de povestea de dragoste de acolo sau de alte aspecte, accentul pus pe oameni și pe poveștile lor reușește să creeze un impact foarte bun și, totodată, contribuie la dezvoltarea brandului de federație.

Ultima dată când m-am gândit la acest aspect a fost când am văzut filme precum Lincoln, The Butler și nu numai, dar dacă urmăriți cu atenție poveștile de acest tip, veți vedea că eroul, adevăratul cetățean american, luptător pentru drepturile sale și pentru progresul societății în care s-a născut, scoate ce ar mai bun din el și împarte, creează un model pentru schimbare care are fiecare individ în centru.

Teme: activism, drepturile omului și politică

Milk este un film biografic care spune o poveste din categoria luptei pentru drepturile omului. Accentul este pus pe eliminarea discriminărilor de ordin social, politic, educațional și economic al cetățenilor aparținând minorității homosexuale. Filmul urmărește modul în care personajul principal, Harvey Milk, alături de câțiva amici, construiesc o mișcarea civică, înfruntă discriminarea, autoritățile și măsurile disproporționate la care sunt supuși. Desigur, jocul politic în care intră îl omoară.

Recomand acest film. Are 128 de minute, dar merită văzut, pentru a urmări o modalitate prin care se poate produce o schimbare majoră și piedicile care pot apărea.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.