Malaga, ca destinație turistică

Săptămâna trecută, am ajuns în Almeria (unde, din păcate, nu am avut suficient timp să vizitez nici Cabo de Gata, nici Alcazaba), unul dintre orașele cu ieșire la Marea Mediteraneană, după o escapadă de o zi din Granada. Acum două săptămâni, am urcat pe Sierra Nevada, într-o încercare de a ieși din rutina orașului, însă, dacă despre destinația muntoasă am vorbit acum câteva zile pe blog, în articolul pe care îl găsiți la adresa aceasta, pozele cu Almeria încă nu le-am descărcat până acum, astfel încât să îi fac o descriere ca la carte și, împreună cu o galerie foto, să public informații utile pe blog.

Însă, legat de sosirea mea în Provincia Autonomă Andaluzia, nu m-am referit până acum la aeroportul pe care l-am avut ca destinație în momentul în care am părăsit Bucureștiul. Sosirea în Spania am făcut-o direct în Malaga, de unde am luat autobuzul de la aeroport și am ajuns direct în autogara din Granada. Cert este că, fie că doriți să vizitați Malaga, sau Andaluzia, aeroportul pe care veți ateriza este cel din Malaga. Andaluzia are șase aeroporturi, dar primele două, la distanță destul de mare în privința capacității, sunt Malaga și Sevilla.

Cu aproximativ 600 000 de locuitori, Malaga este situat pe al șaselea loc ca populație în Spania, respectiv al doilea în Andaluzia, după Sevilla. Istoria sa duce undeva la peste 2 800 de ani, ceea ce îi oferă, la fel ca multor orașe sud-spaniole, o cultură aparte, dar și o atmosferă pe măsură.

Locul de naștere al lui Pablo Picasso

Malaga este locul de naștere al pictorului spaniol Pablo Picasso, recunoscut la nivel mondial pentru cubism și nu numai. Recunosc că preferințele sale politice nu m-au atras, dar pentru plusul adus culturii universale merită reținut. Din 2003, există Muzeul Picasso Malaga.

Alcazaba

Găsim alcazabas, fortificații musulmane vechi, în mai multe orașe din sudul Spaniei și Portugaliei. Arhitectura acestora este impresionantă. Almeria, Malaga, Alcala la Real, Molina de Aragon găzduiesc aceste cetățeni care merită vizitate dacă ajungeți prin zonă. Măcar una. Eu am avut norocul să vizitez Alhambra, în Granada, în a doua săptămână de Spania. Malaga are Alcazaba.

Costa del Sol

Costa del Sol nu are nevoie de prezentare, iar Malaga este cel mai mare oraș de aici.

Teatrul Roman

Mai sus, era vorba de Alcazaba. În apropiere, se găsește Teatrul Roman. Cred că ați mai auzit de astfel de construcții. Oricum, este interesant cum istoria a făcut ca Alcazaba și Teatrul Roman să fie construcții vecine. Este o recomandare, mai ales prin faptul că prindeți două obiective dintr-o singură mișcare.

Gibralfaro

Este o fortificație care are aceleași rădăcini ca Alcazaba. Cu toate aceasta, situarea geografică îi conferă avantaje, fiind pe un deal mai mare și oferind posibilitatea mersului pe jos, un pic. De ce ai vrea să mergi acolo? Probabil pentru a te bucura de o perspectivă asupra orașului, asupra localitățile apropiate, asupra locului, de la înălțime.

Catedrala din Malaga

Printre lucrurile care m-au fascinat în orașele vest-europene au fost catedralele care îți atrăgeau atenția. Impunătoare, cu simbolistica lor, acestea îți atrag atenția asupra locului în care te afli. Mi-a plăcut să le folosesc de fiecare dată ca puncte de reper, mai ales că îmi place să mă plimb pe străzi, dar fără să mă pierd, și se întâmplă să nu am întotdeauna harta la mine sau trafic pentru internet.

La documentarea pe care am făcut-o, acestea sunt obiectivele pe care mi le-am setat. Acum, rămâne de văzut când voi ajunge în Malaga, acum când folosesc aeroportul, acum când sunt în Spania, sau după ce mă voi întoarce în România.

Echipa Fly Sky te poate ajuta să găsești bilete low cost pentru Malaga. De asemenea, te poate ajuta să îți planifici călătoria, vacanța sau city-break-ul.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.