Lincoln (2012)

Nu este un film, ci o capodoperă, un amalgam de lecții pe care le poți desprinde din cadrul acestei povești. Abraham Lincoln merita un astfel de film, unul care să spună într-un mod inspirațional povestea ultimelor sale luni de viață.

Nu vreau să discut despre numărul de nominalizări și premii Oscar, nu vreau să discut despre promovarea valorilor americane prin intermediul acestui film, nu vreau sa discut despre rolul unui film în manipularea maselor. Nu. Vreau să recunosc, în schimb, valoarea lui Steven Spielberg (un regizor de nota 10, valoare confirmată de câte ori a avut ocazia: Men in Black, Jurassic Park, Transformers, Indiana Jones, Memoirs of a Geisha, Catch me if you can, Schindler’s List, E.T., War of the Worlds) și a lui Daniel Day-Lewis (Lincoln; a mai jucat în The Last of the Mohicans), Sally Field, John Williams (care completează realizările lui Spielberg prin coloana sonoră) și lista continuă.

Ca o primă impresie, avem de a face cu o lecție de leadership, de istorie, de sacrificiu, de onoare și patriotism, de luptă pentru un ideal – al egalității, de apărare a drepturilor omului, de geniu politic, de democrație, diplomație și negociere.

Acum că v-am captat atenția, vă invit să vedeți cât mai repede filmul, dacă nu ați făcut-o încă!

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

3 Replies to “Lincoln (2012)”

Comments are closed.