Directorul OMS compară trauma celui de-Al Doilea Război Mondial cu izolarea din timpul COVID-19

Directorul OMS compară trauma celui de-Al Doilea Război Mondial cu izolarea din timpul COVID-19

Marxist-leninistul Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul-general al Organizației Mondiale a Sănătății, a lansat o nouă declarație ciudată în ultimele zile. Conform acestuia, trauma de masă adusă de COVID-19 are o magnitudine mai mare decât cea de la nivelul celui de-Al Doilea Război Mondial. Trecem peste faptul că nu existau măsurători al acestui fenomen la acea vreme. Iată ce declară:

„După Al Doilea Război Mondial, lumea a experimentat traumă în masă, deoarece Al Doilea Război Mondial a afectate multe, multe vieți. Și acum, chiar și cu această pandemie COVID-19, de o magnitudine mai mare, mai multe vieți au fost afectate. Aproape întreaga lume este afectată, fiecare și fiecare individ de pe suprafața planetei a fost afectat. Și asta înseamnă trauma de masă, care este dincolo de porporții, chiar mai mare decât cea experimentată de lume după Al Doilea Război Mondial. Și acolo unde este traumă de masă, aceasta afectează comunitățile pentru mulți ani înainte.” (via CNBC)

Conform raționamentului directorului OMS, trauma celui de-Al Doilea Război Mondial e comparabilă cu cea a pandemiei COVID-19, ultima exagerată de măsuri deficitare recomandate și de organizația pe care o conduce.  Este mai mare din perspectiva persoanelor afectate. Declarația este scandaloasă din câteva motive.

În primul rând, Al Doilea Război Mondial a afectat la fel foarte multe vieți, de la cele 80 de milioane de vieți pierdute în război, conform unor estimări conservatoare, la alte sute de milioane de persoane rănite, plus multe altele afectate din prisma orașelor distruse, lanțurile de aprovizionare terminate, foametei în masă și lista poate continua. Dacă mai adăugăm ce s-a mai întâmpla prin gulagurile sovietice, situația arată și mai sumbru. Trauma este incomparabilă și în termeni absoluți și relativi la nivel de populație.

Al doilea motiv ține de evaluarea magnitudinii. Cum poți să compari virusul care până acum a răpus 2,5 milioane de persoane la nivel global, cele mai multe pe baza unor comorbidități și la vârste înaintate (atenție, nu încerc să fac o relativizare a morții aici, ci doar o raționalizare) cu Holocaustului care a exterminat peste 6 milioane de evrei în mod deliberat, planificat? Într-adevăr, în detaliu, efectele virusului, mai ales când vorbim de cele severe, nu sunt la fel de arbitrare ca la nivelul populației generale. Dar, în Al Doilea Război Mondial, virusul genocidului a acționat programatic. Nici nu mai putem vorbim de traumă în masă, căci cei mai traumatizați au fost pur și simplu exterminați.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *