Directorul OMS compară trauma celui de-Al Doilea Război Mondial cu izolarea din timpul COVID-19

Cine este directorul OMS. Trecutul marxist-leninist și sprijinul din partea coaliției dictaturilor pentru conducerea OMS

Dr. Tedros, cum este promovate de unele medii, are un trecut în care relativizarea abuzurilor face parte din profilul său. Pagina sa de Wikipedia este constant modificată de diferite servicii pentru a arăta mai bine decât este.

La 21 de ani, în 1986, Tedros Ghebreyesus, original din Tigray, și-a început activitatea politico-administrativă în Ministerul Sănătății al juntei militare care a condus Ethiopia între 1974 și 1987, care a înlocuit guvernarea imperială cu un partid-stat pe model marxist-leninist.

În fapt, Tedros și-a început activitatea politică ca membru al Frontului de Eliberare Populară din Tigray, o organizație considerată teroristă, fiind unul dintre cei mai importanți membri ai conducerii organizației mult după. Ulterior, partidul tigrinilor este în coaliția câștigătoare până în 2018, când pleacă (proces descris la finalul articolului).

Generalul care conducea la acea vreme în mod represiv Ethiopia era și secretarul general al Partidului Muncitoresc. Scapă surprinzător și fuge în Zimbabwe când nu mai poate rămâne în Ethiopia. Aproape un milion de oameni au fost omorâți de în timpul Teroririi Roșii în perioada 1976-1977.

La căderea comunismului de tip sovietic au loc schimbări în structura politică a țării, fiind înlocuit partidul-stat cu o coaliție de partide etnice dominantă, fără alternativă politică. Tedros își continuă activitatea politică administrativă și în noua dictatură.

În timp ce era ministru al Sănătății în Ethiopia (2005-2012), a avut loc campania de sterilizare forțată a femeilor din statul Amara. Amarenii sunt un grup etnic compus ce formează aproximativ un sfert din populației Ethiopiei, în principal creștin-ortodocși. Două milioane de amareni au dispărut în două recensământuri succesive. Tedros (fără Dr., argumentul folosirii Dr. în față în cazul său nu ține în secolul 21, explicat de Joseph Epstein în WSJ) vine din minoritatea tigrină (6% din populație ethiopiană), care deține cea mai mare parte a puterii din statul federal după 1991.

După postul de ministru al sănătății, cu performanțe precum discriminarea pe motive identitare și folosirea fondurilor de dezvoltare pentru favorizare unor etnii în dauna altora, Tedros devine ministru de externe. Devine ulterior după o campanie susținută candidat pentru conducerea Organizației Mondiale a Sănătății. Tedros a fost ales primul director general al OMS din Africa în 2017, cu un larg sprijin din partea Africii și Chinei.

Nu lipsesc scandalurile. Numește ambasador al bunăvoinței de către Organizației Mondială a Sănătății fostul dictator din Zimbabwe Robert Mugabe, cel care a găzduit în Zimbabwe liderul genocidar al Derg și ulterior al Partidului Muncitoresc din timpul juntei și partidului-stat în Ethiopia.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *