Umanizare – cuvântul care descrie Social Media Summit București 2014

Am fost la Social Media Summit București pentru a afla care sunt tendințele în blogging și, totodată, m-a interesat și sesiunea dedicată Facebook. Desigur, un interes aparte a fost pentru ceea ce înseamnă blogul de nișă și cele câteva modele de succes prezentate, fiind o direcție care mă tentează foarte mult, extrem de mult.

Îmi promit că mă axez pe o nișă de aproape un an (deși am început bloggingul pe tehnologie, dar am renunțat după un an). Între timp, mi-am dezvoltat alte pasiuni, alte deprinderi și competențe, astfel încât tentația de a merge pe un blog nișat crește în fiecare zi. Blidaru.net va rămâne blog de brand personal, exact cum a funcționat în ultimii doi ani.

Programul de la Social Media Summit București

Evenimentul a fost axat pe trei paneluri: tendințe în blogging, așteptări ale companiilor de la social media, facebook reloaded.

Prima s-a axat în special pe blogurile de nișă, pe evoluția blogosferei, avându-i ca speakeri pe Florin Grozea, Dan Dragomir, Cristian China-Birta, Adela Pârvu, Dana Păun și Vali Petcu. Mi-au plăcut mesajele transmise.

Înainte de așteptările companiilor, am aflat dintr-un studiu Biz care sunt „cei mai utilizați” zece bloggeri de către companii. Mă așteptam la rezultatele acestea, dar nu îmi imaginam că două bloguri pe care nu le-am cunoscut încă vor intra în top 10. În fiecare afli ceva nou, iar ziua de 19 februarie 2014 a adus o serie de noutăți. Cât despre întrebarea „Ce așteptări au companiile de la social media?”, răspunsul ar fi, citând unul dintre speakeri, „pure magic”.  Anca Nuță, Head of Identity & Communication – UniCredit Țiriac Bank, după un energiser, a prezentat o serie de reguli de bun simț, aș putea spune. În cadrul acestei conferințe au mai vorbit Mugur Pătrașcu, Managing Partner – iLeo, și Adrian Boțan, Creative Partner – McCann Bucharest.

Sesiunea dedicată Facebook a captat atenția. Era de așteptat, probleme din ultimul timp pe care le cauzează rețeaua socială celor care  nu se descurcă prea bine în administrarea paginilor de brand nefiind deloc puține. Au vorbit Cătălin Teniță, Managing Parner – TreeWorks, Alexandru Negrea – Head of Facebook Department – Spada și Cristian Manafu.

De este cuvântul „umanizare” în titlu?

Florin Grozea a început cu rolul blogului în prezența unui artist. Într-adevăr, creează mai multă interacțiune, oferă o altă imagine asupra acestuia, îi oferă o altă dimensiune, îl face … mai uman. Pe scurt, umanizează numele. Practic, oricare persoană publică ar trebui să fie prezentă pe un blog. Măcar cu un articol pe lună. Desigur, asta nu se va întâmpla niciodată. Cristian Manafu a încheiat cu o paralelă asupra modului în care trebuie utilizat Facebook de către branduri. Da, cuvântul „umanizare” descrie această paralelă. Companiile nu trebuie să uite că interacționează cu oameni.

Informații și idei auzite transmise pe Twitter:

  • Alex Negrea: Patru sfaturi pentru Facebook: coduri de remarketing, coduri de conversie, obiective setate în Google Analytics, A-B testing.
  • Generatorii de conținut câștigă pe Facebook.
  • Anca Nuță: Un blogger trebuie să se construiască la fel ca un brand.
  • Mugur Pătrașcu: „Social is social people, social platforms, social language.”
  • Esențial în social media: 1. Social Media Manager, 2. Social Media Strategy, 3. Social Media Commitment.
  • Dan Dragomir a atras atenția asupra necesității autoevaluării.
  • Marta Ușurelu: „Fii obiectiv în subiectivitatea ta!”
  • De reținut și faptul că pisicile vor fi înlocuite de copii.

Vă recomand să urmăriți hashtagul #smsbucuresti pentru mai multe sfaturi publicate de participanți.

Câteva imagini

Social Media Summit București a fost organizat de Biz la Howard Johnson Grand Plaza Hotel, evenimentul fiind sponsorizat de Staropramen, Enel, UniCredit Țiriac Bank, Danone, Heidi.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Umanizare – cuvântul care descrie Social Media Summit București 2014”

Comments are closed.