Secretarii din consiliile județene ale elevilor se instruiesc

Seminarul național de instruire a secretarilor” este una dintre întâlnirile organizate prin intermediul proiectului „CiNE contează pe tine”, implementat de Asociația Elevilor Mehedințeni în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor, fiind co-finanțat prin intermediul programului european „Youth in Action”, acțiunea 5.1 (Întâlniri ale tinerilor cu responsabili ai politicilor de tineret).

Seminarul național de instruire a secretarilor CJE

Evenimentul care se va defășura la Băile Herculane, în județul Caraș-Severin, în perioada 20-23 februarie, va oferi participanților – membri ai consiliilor județene ale elevilor – șansa să se formeze pe o serie de teme care trebuie luate serios în considerare pentru sprijinirea tinerilor din România.

Temele abordate în cadrul atelierelor vor fi : deprinderea abilităţilor de identificare a principalelor categorii de elevi cu dificultăţi de adaptare generate de natura socială şi/sau etnică, printr-un studiu realizat la nivelul fiecarui judeţ din ţară, centralizarea datelor şi realizarea unei mese rotunde / cafenea publică cu elevii din mediul rural, cu cei care provin din familii dezorganizate sau cu cei cu deviaţii comportamentale, cu cei cu venituri mici pe membru de familie, cu acei consumatori de alcool/droguri/substanţe de natură haluginogenă, ce  periclitează integritatea fizică şi psihică.

Mă bucur să văd implicarea Consiliului Național al Elevilor într-un proiect care are ca grup țintă elevii din mediile defavorizate, vulnerabile. Proiectul este mai complex. Presupune o întâlnire a președinților CJE-urilor din țară, identificarea tipologiilor de elevi de la nivelul fiecărei școli, centralizarea datelor relevante, acțiuni de diseminare și nu numai. Succes!

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.