Responsabilitatea începe din copilărie

Să nu amânăm momentul, lucrurile trebuie schimbate acum!

În fiecare seară, am fost uimit de ceea ce au creat cele patru echipe din Tabăra din Țara lui Andrei. Activitățile desfășurate au reușit să inspire și să ofere adevărate exemple. Aseară, de exemplu, am descoperit într-un spectacol de mai bine de două ore, talente nebănuite ale copiilor participanți.

 

Timpul este un subiect care ar trebui tratat ca atare. Acum două seri, în Tabăra din Țara lui Andrei, Echipa Albastră a oferit o lecție video despre ceea ce înseamnă Timpul Pierdut, Timpul Liber, Timpul Valorificat și Timpul Trecut.

Despre programul din tabără, pot spune că este foarte bine structurat. Activitățile cuprind lecții despre antreprenoriat, exerciții practice, educație non-formală, distracție și nu numai. Prin task-urile pe care aceștia trebuie să le îndeplinească, au intrat în tainele negocierii, ale brandingului și publicității (am fost surprins de anumite concepte de promovare ale produselor și muncii lor aduse în discuție), utilizării responsabile a resurselor financiare (moneda Andrei a devenit foarte apreciată).

Ieri, am participat la o sesiune de training pentru profesorii însoțitori, implicați prin proiectele lor în Școala lui Andrei, unde am descoperit deschiderea acestora către utilizarea resurselor social media în desfășurarea proiectelor, activității didactice, folosirii anumitor concepte din educație non-formală în sala de clasă.

Am încredere că în următorii ani se va face un salt imens pentru România, în pofida dificultăților legislative, financiare sau de mentalitate, în domeniul educației, asta datorită elevilor implicați, abordărilor inedite și normale pentru anii aceștia, datorită profesorilor care formează tineri responsabili. Important este să nu amânăm momentul, căci lucrurile trebuie schimbate acum.

*sursă cover photo: facebook.com/taraluiandrei.ro

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

4 Replies to “Responsabilitatea începe din copilărie”

  1. Este un exemplu care imi confirma dezvoltarea unui sistem de invatamant in paralel cu cel traditional. Dorinta de a invata a copiilor si dorinta de a preda a dascalilor isi gasesc aici mediul propice pentru a se contopi.

Comments are closed.