Câteva semne prin care să identifici fabricile de diplome în educația online

Educație online capătă o importanță din ce în ce mai mare pentru oamenii din toată. Este accesibilă, îți oferă o serie de beneficii, dar apare problema „fabricilor de diplome” și aici. Trebuie să fim atenție la modul în care le selectăm.

În România, tema aceasta nu este prea dezvoltată și discutată pentru simplu fapt că încă nu s-a ajuns la un nivel în care oportunitățile de învățare online și de urmare a cursurilor facultății nu au atins pragul de credibilitate și folosință ca în Asia de Est, Europa Occidentală sau America de Nord.

În articolul „Learn to Spot a Phony Degree Mill”, apărut pe site-ul OnlineDegress.org sunt identificate câteva semne ale unor astfel producătoare de diplome:

  • Oferă posibilitatea de cumpărare/obținere a diplomei universitare în special pe baza experienței de viață sau a celei profesionale;
  • Aplicațiile sunt acceptate prea repede, sistemul acesta putând fi chiar automat, ceea ce înseamnă că oricine le poate accesa și utiliza fără a pune accentul pe calitate;
  • Aplicațiile online întreabă prea puține despre cursurile precedente, foi matricole și alte detalii privind studiile de dinainte;
  • Prețuri prea mici în comparație cu alte cursuri pentru obținerea respectivei diplome în comparație cu alți furnizori;
  • Perioada prea scurtă de timp: două luni, poate chiar mai puțin.

Desigur, cuvânt cu cuvânt veți găsi semnele și alte detalii în articolul recomandat. Sunt sigur că veți utile aceste informații, dacă nu acum, atunci când cineva va ridica subiectul discuției la acest aspect. În cele din urmă, nu uitați de acreditare.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.