O săptămână despre minorități etnice la The Diplomatic Agenda

Cultural diversity and ethnic minority

Aceasta este tema de anul acesta a proiectului The Diplomatic Agenda, organizat de Voluntari pentru Idei și Proiecte prin intermediul comunității International Affairs. Astăzi, am participat, informațiile descoperite, recunosc, fiind foarte utile.

Prima zi a început cu o sesiune susținută de dl. Gâlea, Director General pentru Afaceri Juridice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Tema a fost „Legislația Internațională privind Drepturile Minorităților”. Am reținut destul de multe detalii, comparativ cu alte evenimente.

După-amiaza, cei 30 de participanți au participat la un workshop facilitat de organizatori prin intermediul căruia participanții, lucrând în echipă, au dezvoltat argumente pro și contra independenței unor regiuni locuite de minorități etnice: Kosovo, Țara Bascilor, Tibet, Kurdistan, Harghita-Covasna-Mureș. Am aplicat împreună cu participanții noțiuni de drept internațional, relații internaționale, științe politice, economie, istorie și nu numai. A fost un exercițiu util, mai ales că, la final, fiecare echipă a răspuns întrebărilor celorlalte cu privire la situația dată și s-a venit cu adăugiri.

Sunt la The Diplomatic Agenda

Școala de vară pe diplomație culturală The Diplomatic Agenda are loc în perioada 7-11 iulie 2014 în București. Aceasta este găzduită de Biblioteca Națională a României. De organizarea evenimentului, s-au ocupat (și se ocupă, bineînțeles) colegi din International Affairs. Participă tineri din diferite orașe universitare ale țării.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

2 Replies to “O săptămână despre minorități etnice la The Diplomatic Agenda”

Comments are closed.