Noi oportunități pentru studenții la adminstrație publică și științe politice?

Noi oportunități pentru studenții la adminstrație publică și științe politice?

*sursa: http://sites.stfx.ca/political-science/

Locuri pentru studenți la coordonarea secțiilor de votare?

  • Ieri, la conferința de lansarea a proiectului aflat în desfășurare la Facultatea de Administrație Publică, prefectul Bucureștiului a anunțat că își dorește să se bazeze la alegerile prezidențiale din toamnă (2 și 16 noiembrie) pe studenți de la facultățile de profil pe posturi de vicepreședinți și președinți ai secțiilor de votare.

În pofida tuturor criticilor care pot fi aduse aici, recunosc că este o propunere interesantă. Faptul că a menționat asta în cadrul unei conferințe unde erau în sală peste o sută de studenți, reprezentanți ai mass-media și profesori universitari arată că este o propunere pe care nu o poate retrage fără a fi sancționată de cei prezenți, dacă își vor dori. Pasul următor ar fi să vină Prefectura Bucureștiului cu un apel public pentru un anumit număr de studenți pe aceste poziții și, bineînțeles, să comunice cu facultățile de profil, fără a le discrimina. Varianta a doua, cea în care cred, este ca facultățile interesate să se folosească de această declarație publică și să trimită o propunere de parteneriat pe acest subiect. Voi urmări evoluția.

Program de internship la Camera Deputaților?

  • La Camera Deputaților, există un proiect prin care vor fi oferite către studenții și masteranzi un număr de 50 de poziții de internship, din toamnă. Proiectul, deja aprobat, după cum anunță EuroJust, va implica studenții atât în comisiile de specialitate, cât și la cabinetele deputaților.

Este încă o inițiativă adecvată. Mai mult, apreciez faptul că vine de sus în jos și sper că nu va reprezenta o măsură cu dedicație. Din câte mi-am dat seama, vor putea participa atât studenți de la facultățile din București, cât și din țară, ceea ce arată că va fi un apel public.

Sper că inițiativa nu se va pierde precum parteneriatele pe care le-au făcut unele facultăți, în care studenții merg o zi sau două, apoi se uită la cer. La Facultatea de Științe Politice, unde studiez, am văzut că anul acesta au fost câteva poziții pentru cealaltă cameră, iar participanții sunt destul de mulțumiți pentru că au activitate. Dat fiind că voi fi pe margine, îmi doresc să ofere lecții utile participanților. Depinde, foarte adevărat, de ei în mare măsură.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Noi oportunități pentru studenții la adminstrație publică și științe politice?”

Comments are closed.