Dezvoltarea curriculară și creșterea relevanței programelor de studiu în administrația publică

Este începutul denumirii unui proiect desfășurat de Facultatea de Administrație Publică din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative la a cărui conferință de lansare am fost astăzi. Numele complet al proiectului este „Dezvoltarea curriculară și creșterea relevanței programelor de studiu în administrație publică prin metode inovative de blended learning și corelare cu piața muncii”. Este un proiect finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Reconfigurarea curriculumului printre soluțiile oferite de proiect

Acest proiect din cadrul universității se va desfășura până la sfârșitul anului viitor. Scopul său este să vină în întâmpinarea studenților cu un curriculum „revitalizat”, aș putea spune, adaptat modului de învățare al acestora. Desfășurarea sa este binevenită, dat fiind că includerea unor platforme online în predarea și evaluarea de zi cu zi a studenților de la licență și masterat în cadrul cursurilor de la Facultatea de Administrație Publică poate stârni interesul studenților de a folosi resursele moderne pentru formarea acestora. De asemenea, printre soluțiile proiectului se află și realizarea unei rețele inter-academice de învățare și documentare științifică.

Urmărind prezentările din cadrul conferinței de lansare, cred că are potențialul să aducă un plus de valoare calității procesului academic din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale, având și o latură de cercetare.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Dezvoltarea curriculară și creșterea relevanței programelor de studiu în administrația publică”

Comments are closed.