Am fost la deschiderea Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor

Săptămâna aceasta am trecut printr-un maraton de evenimente, călătorii, examene, acţiune, astfel încât pot spune că mă bucur de acest sfârşit de săptămână. Miercuri, înainte să am ultimul examen din sesiune  (cel mai greu, dacă ar fi să urmăresc procentul dezastruos al celor care au trecut) şi înainte de a fi la o conferinţă în Bucureşti seara, am dat o fugă până la Braşov, unde a avut loc Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor.

Am fost la deschiderea Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor

Am fost la deschidere să descopăr entuziasmul din cadrul acestui eveniment, să mă întâlnesc cu o parte din amicii cunoscuţi în timpul liceului în această structuri şi, totodată, să urmăresc modul în care acest eveniment a început.  La ora 8:36 eram în gară la Braşov, iar la 14:00 eram urcat în tren spre Bucureşti. A fost o vizită scurtă, ca senior, dat fiind că momentele din cadrul Consiliului Naţional al Elevilor au avut un impact deosebit asupra formării mele.

Următoarele evenimente le-am urmărit prin intermediul actualizărilor făcute pe facebook, astfel încât seara am aşteptat cu mare nerăbdare anunţul care evidenţia noul preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor. În partea a doua a zilei de 5 februarie 2014, la Braşov, candidaţii şi-au susţinut discursurile, au răspuns la întrebări şi, în final, au primit votul de încredere din partea delegaţilor.

Am fost prezent la ultimele trei AG-uri în care a fost completat Biroul Executiv al Consiliului Naţional al Elevilor şi, de data asta, preşedintele a fost ales în urma unui al doilea tur. Informaţii despre această parte a evenimentului, dar şi o mulţime de imagini puteţi găsi într-un articol pe kristofer.ro.

Deschiderea Adunării Generale

La deschiderea evenimentului, au fost prezente mai multe persoane, au susţinut discuri atât reprezentanţi ai elevilor, cât şi ai studenţilor şi tinerilor. De asemenea, invitaţi din partea autorităţilor centrale şi locale au luat parte la deschiderea oficială. În zilele următoare, la Braşov, a fost prezent şi dl. Remus Pricopie, Ministrul Educaţiei Naţionale.

La deschidere, printre cei care au luat cuvântul:

  • Iulia Miron, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor din mandatul 2013;
  • Ionuţ Luca, preşedinte Consiliului Judeţean al Elevilor Braşov 2013-2014;
  • Albert Craiu, consilier în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale;
  • Mihala Gârleanu, director general Cercetaşii României;
  • Liviu-Marian Pop, preşedintele Comisiei de Familie, Muncă şi Protecţie Socială din Senatul României;
  • Adina Ghiţă, reprezentant Fundaţia Leaders;
  • Ariana Bucur, Inspector Şcolar General Braşov;
  • Mihai Dragoş, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenteşti din România;
  • Veronica Ştefan, preşedintele Consiliului Tineretului din România.

Noua conducere a Consiliului Naţional al Elevilor

Pe 5 februarie, au avut loc alegerile pentru funcţiile de preşedinte şi directori ai departamentelor de organizare internă şi educaţie şi comunicare.

Astfel, noul preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor este Eduard Mititelu din Botoşani (au mai candidat Ioanis Divoiu – CJE Cluj – şi Cleopatra Nestor – CME Bucureşti). Tudor Găitan, preşedintele CJE Suceava, este noul secretar al departamentului de educaţie şi comunicare (a mai candidat Paul Marc din Satu Mare), iar secretarul departamentului de organizare internă este Rareş Cătălin Bîrle din Maramureş (a mai candidat Alexandru Muşuroi din Dolj). Aceştia vor forma Biroul Executiv al Consiliului Naţional al Elevilor împreună cu reprezentanţii consiliilor regionale ale elevilor.

Urez succes reprezentanţilor Consiliului Naţional al Elevilor în desfăşurarea activităţilor de reprezentare şi implicare anul acesta. Consiliul Elevilor are potenţialul de a fi cea mai performantă structură de tineret de la nivelul României.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Am fost la deschiderea Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor”

Comments are closed.