Dark Knight Rises (2012)

În urma acestui film, pot spune (știu că a devenit deja un clișeu) că Christopher Nolan, Hans Zimmer și Christian Bale au făcut o treabă bună. Dark Knight Rises încheie trilogia lui Batman, fiind o continuare a acțiunii din producția apărută în 2008.

Batman Begins și The Dark Knight au avut o altă perspectivă asupra poveștii, mai umanizată, mai realistă, mai apropiată de benzile desenate de la care a apărut. Ne-am obișnuit cu trilogiile (Hobbit, Lord of the Rings, Spiderman), dar sincer nu cred că acesta va fi sfârșitul lui Batman.

Am sperat că se poate și mai bine, că se poate ca acest film să fie și mai captivant, însă m-am înșelat. Probabil așteptările mele au fost prea mari, deoarece filmul din 2008 este mult peste. Povestea lui Bane nu are același efect pe care la avut magnificul Joker.

Rămân cu imaginea unui Bruce Wayne obosit, unul forțat să se reîntoarcă, dar care avea absolută nevoie de retragere. Continuând pe partea motivațională, următorul citat cred că spune suficiente:

A hero can be anyone. Even a man doing something as simple and reassuring as putting a coat around a little boy’s shoulders to let him know that the world hadn’t ended.