Pax Romana. Stăpânii Lumii – de M. E. Petculescu

Am început cam timid să citesc această carte, neștiind prea multe despre autoare sau despre ce urmează să descopăr lecturând-o. Pax Romana – Stăpânii Lumii este un roman scris de Mihaela Erika Petculescu, apărut la Editura Humanitas în urma Concursului de Debut Literar UniCredit, ediția a V-a, 2012.

Încă din primele pagini ești introdus într-o lume nouă, devii un membru al Cetății, unul care așteaptă să vadă cum vor fi rezultate intrigile apărute. Firul narativ cuprinde suficiente detalii pentru a te ajuta să îți modelezi lumea antică conform viziunii tale. Este, așadar, suficient de „elastic” și totodată păstrează aspecte ale realității din Antichitate.

Descoperi o nouă epocă, o nouă civilizație, obiceiuri și mentalități pierdute intr-o istorie depărtată sau ale căror rămășițe domină prezentul. Recomand romanul Pax Romana – Stăpânii Lumii.

O mangaie duios pe par. Curtea, cu eticheta si ritualul ei care par sa o mahneasca atat de mult cand i se aprind in inima inexplicabile nostalgii republicane, este un camp de batalie unde ea insasi a obtinut victorii rasunatoare.
Zambeste cu siretenie. Mai degraba a lasat-o sa se legene cu iluzia izbanzii. Isi indeparteaza usurel bustul si ofteaza, garbovit dintr-o data sub povara gandurilor. Simpla existenta a unui eventual succesor a constituit dintotdeauna un catalizator pentru intriga. Se aduna si roiesc in jurul lui precum mustele in jurul unui rahat. Toata viata a fost nevoit sa navigheze cu prudenta intre gruparile rivale ale Octaviei si ale fiului ei Marcellus, ale lui Agrippa, ale Liviei, ale feciorilor ei… Acum au mirosit si ceva legat de bastardul lui Nero…

Imagine și fragment preluate de pe pagina Debut Literar UniCredit.