Batman Begins (2005)

Filmul a aparut, dupa cum am precizat inca din primul moment, in titlu, in anul 2005. Eu, un adevarat fan al filmelor vizualizate la televizor, dar un fan care uraste mai mult ca orice pauzele publicitare, am vazut pentru prima data in existenta mea acest film in 2010, mai exact aseara, pe Pro TV.

Numele cu care a intrat in Romania este “Batman -Inceputuri”.  La fel in seria de succes numita “Star Wars”, in care inceputul povestii a fost lansat dupa sfarsitul ei ( cei ce au vazut cele doua trilogii stiu despre ce vorbesc – adica ordinea lansarilor a fost 4, 5, 6, 1, 2, 3), si acest film a fost victima succesului primelor scenarii.

Christopher Nolan, regizorul acestei productii cinematografice, si-a lansat primul film din seria Batman regizata de el , avandu-i ca actori in rolurile principale pe Christian Bale ( la acelasi nivel ca in “Echilibru”), Michael Caine, Morgan Freeman , Katie Holmes , dar si altii.

Distributia este una destul de recunoscuta in lumea actoriceasca.  Fata de alte filme analizate, acestuia nu ii voi face o analiza la sange dintr-un motiv sincer : nu am fost atent la detalii.

Bruce Wayne, dar si Batman ( ambii interpretati de Christian Bale) sunt conturati destul de puternic, Nolan reusind sa le evidentieze in aceasta productie cinematografie caracterele contrastante.

Actorul principal merita nota 10 pentru ca , fata de altii, a reusit sa se plieze perfect pe atitudinea celor doua personaje interpretate. Probabil ca si regizorul a avut propriul sau merit pentru aceasta reusita.. Felicitari!

Filmul prezinta inceputul caracterului numit “Batman”. Peste tot, pana in 2005, in filmele ce il avea ca subiect, trecutul lui Batman era invaluit in mister, nestiindu-se decat faptul ca parintii sai au fost omorati.

Razbunarea este sentimentul ce il naste pe Batman, un alter-ego al lui Bruce Wayne, fiul celui ce a dat nastere uneia dintre cele mai importante companii din Gotham City, Thomas Wayne.

Ajutat de un polistist , dar si de un angajat al Wayne Enterprises’, Bruce alaturi de mentorul sau, reuseste sa duca la bun succes lupta pentru salvarea orasului Gotham atat din punctul de vedere al coruptiei , cat si din cauza unui pericol major ce pandeste intreaga populatie.

Axat mai mult pe latura psihologica , Chrisopher Nolan a reusit sa imbine eficient un scenariu palpitant , creand un adevarat film de consum, unul care poate fi o creatie perfecta in care sa se imbine actiunea cu aventura si fantasticul sau o drama imbinata cu thriller si actiune.

In functie de spectatori, productia cinematografica “Batman Begins”  se poate incadra in categoriile propuse mai sus.

3 Replies to “Batman Begins (2005)”

  1. Pingback: polimedia.us/fain/

Comments are closed.