Cum m-am trezit bine și am ajuns pe Sierra Nevada

Duminică, 26 octombrie

Cum m-am trezit bine și am ajuns pe Sierra Nevada

Locuind de mai bine de o lună în Granada, timp în care nu am părăsit orașul, am simțit nevoia să mă plimb un pic prin împrejurimi. Aerul citadin m-a însoțit în ultimul an, iar o plecare la munte nu poate decât să fie o idee minunată. Așa a și fost. M-am trezit de dimineață, când unii abia se întorceau de la petreceri1, 7:00, m-am echipat corespunzător, am verificat vremea cu ajutorul lui Google și am plecat la drum.

Autogara din Granada are zilnic curse dinspre oraș spre Sierra Nevada, lăsându-te undeva pe la 2500 de metri, în stațiunea montană, drumul fiind o combinație de Transalpina și Trasfăgărășan, cu zone mai abrupte, ce-i drept. Călătoria durează 45 de minute, poate o oră, depinzând mult de traficul de pe autostradă și de condițiile meteorologice.

Sus până la 3398 – Veleta

Și ajungi acolo. Sierra Nevada se remarcă prin faptul că este unul dintre cele mai înalte lanțuri muntoase din Spania. Excluzând Teide din Canare, următorul vârf aparține Sierrei Nevada, cu  3478 m – Mulhacen. Urmează Aneto în Aragon, cu 3404, și Veleta, în Sierra Nevada, cu 3398 m. În plecarea mea, am ajuns pe Veleta. I’m proud.

Rezumând, au fost vreo șase ore dus întors din stațiune până sus. Față de alte persoane, am preferat să merg pe munte. Există un fel de drum care urcă destul de mult, dar care este folosit de bicicliștii care vor să urmeze acel drum. Sierra Nevada propune o experiență unică pentru cei care vor să petreacă iarna mergând la ski sau snowboarding. Locul este amenajat destul de fain.

Am urcat. Senzația a fost nemaipomenită după cei nouă kilometri de urcat, iar peisajele fantastice. Atașez o galerie foto mai jos, realizată, ce-i drept, la o temperatura nu prea adecvată pentru viața unui telefon. La coborâre, am ocolit un pic și am preferat să merg și un pic pe drum. Runtastic mi-a spus că am mers spre stațiune vreo 10 km.

Concluzionând, cert este că a meritat drumul, ziua, efortul, timpul petrecut. Este o senzație pe care nu am mai simțit-o de vreo trei ani, reușind să mă motiveze pentru următoarea săptămână perfect. Sierra Nevada e superbă. Granada la fel. Nu mai vorbesc de miile de evenimente pe care le poți descoperi în orice moment.

  1. aș spune cluburi, dar aș sări o parte importantă din petrecăreți []

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Cum m-am trezit bine și am ajuns pe Sierra Nevada”

Comments are closed.