Biblioteca Bloggerului Român. Ce am citit în 2014?

Cu privire la lectura diferitelor cărți (căci nu o să includ aici articolele de pe bloguri, din cursuri, jurnale academice, ziare, site-uri de știri, volumele ce conțin colecții de articole ș.a.m.d.), pot spune că 2014 a fost un an bun. Desigur, ar fi de remarcat faptul că, în general, am eșuat cu planul pe care mi-l făcusem pe 2 ianuarie 2014. Este un eșec parțial, nu total. Mi-aș fi dorit să am mai mult timp, dar face parte din categoria dorințelor imposibile.

Am descoperit că cel mai bine citesc când călătoresc, atât timp cât nu sunt într-o mașină/autobuz/autocar/bicicletă/orice altă formă mai puțin stabilă. De obicei, nu sunt o persoană care se grăbește, prin urmare, drumurile lungi sau escalele care depășesc un anumit interval orar nu sunt o problemă.

sursa imagine Ksenia Ragozina / Shutterstock.com

Biblioteca Bloggerului Român

Răspunzând provocării cu Biblioteca Bloggerului Român ((pe care o puteți accepta, detaliile le găsiți în articolul original)), avem următorul top (autor, volum, editura1, nota):

 1. Mill, John Stuart, Despre libertate, Humanitas, 11;
 2. Ferguson, Niall, The Great DegenerationAllen Lane, 10;
 3. Kaplan, Robert D., Răzbunarea geografieiLitera, 9;
 4. Sachs, Jeffrey, The Age of Sustainable Development 8;
 5. Kiyosaki, Robert, Rich Dad, Poor Dad, 7;
 6. Locke, John, The Second Treatise of Civil Government, 6;
 7. Machiavelli, Niccolo, Principele, Humanitas2, 5;
 8. Orwell, George, 19844;
 9. Popper, Karl, Open Society and its Enemies, 3;
 10. Heydemann, Steven, War, Institutions, and Social Change in the Middle East, University of California Press, 2.

Câteva noutăți pentru mine în 2014 au fost reprezentate de cumpărarea primelor ebook-uri (scrierea autobiografică Pas cu Pas a lui Klaus Iohannis și Originile Totalitarianismului, de Hannah Arendt, neterminată încă). Mi-am făcut o colecție drăguță de volume citite sau care așteaptă citite în aplicații precum Kindle sau Adobe Digital Editions, dar apreciez la nivel maxim ceea ce am pe hârtie.

 1. în cazul unor ebook-uri, nu am ținut cont de editură []
 2. nu sunt sigur []

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.