Un obiectiv magic pe termen lung

Un obiectiv magic pe termen lung

De obicei, când îmi promit sau promit ceva public sunt mai motivat să îmi duc la îndeplinire respectivele obiective. Înainte de  a numi respectul obiectiv, trebuie să menționez că pentru mine termen lung înseamnă de la patru ani încolo.

sursa imagine: Kenneth Sponsler / Shutterstock.com

Magicul obiectiv:

Să devin utilizator independent de arabă (SMA), mandarină și rusă în următorii șase ani, în ordinea aceasta, unde utilizator independent înseamnă minim B1 pe modelul european, iar când mă refer la B1, nu mă refer la nivel teoretic, ci practic, utilizabil. Ordinea este arabă, chinezi, rusă.

Într-un fel, dar nu știu exact cum, îmi pare rău că nu am continuat să învăț mai mult limba rusă când eram în clasa a VI-a. Chestiile latine de tipul portugheză și italiană nu se află printre obiective, deoarece cu română, spaniolă și franceză te cam înțelegi cu o persoană din acest zone.

De ce? Provocare personală.

Cum încep acțiunea: cu araba, cu niște cursuri online. Mă gândesc să fac un calendar de învățare și să găsesc o metodă eficientă de evaluare a progresului.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

2 Replies to “Un obiectiv magic pe termen lung”

  1. Te susțin în totalitate! Anul acesta mi-am propus și eu sa învăț araba pentru ca sunt fascinata de aceasta limba și cultura și am descoperit un site care îți oferă cursuri în diferite domenii și o diploma.. Cursurile de araba sunt oferite de o universitate din Suedia și sunt foarte utile și frumos structurate.. Deocamdată sunt cele de începători dar sunt utile.. Dacă te ajuta cu ceva… http://Www.Alison.Com

Comments are closed.