Al-Assad iar a folosit gaze toxice pe populaţie

Citeam un articol în Guardian în care anunţa faptul că forţele aeriene siriene au aruncat gaz de clor asupra cetăţenilor sirieni. Nu este ceva nou. Aceleaşi autorităţi au atacat cu tancurile oraşele opoziţiei, au folosit gaz sarin asupra populaţiei şi nu numai. Pe fondul acestor tensiuni, Bassar al-Assad dă declaraţii în Foreign Affairs apărându-şi mandatul, iar ISIS se joacă cu vieţile oamenilor, dar le oferă şansa să trăiască în anumite condiţii.

sursa imagine: toxic gas|Shutterstock.com

Cei de la Avaaz doresc o zonă targetată No Fly, ceea ce nu este o soluţie din punctul meu de vedere. Lupta se dă pe mai multe fronturi acolo. Chiar şi aşa, cred că soluţia trebuie implementată. Întâmplarea asta s-a petrecut la puţin timp după ce Consiliul de Securitate a adoptat o rezoluţie pentru condamnarea acestor atacuri. Vă invit să semnaţi petiţia Avaaz.org: https://secure.avaaz.org/en/syria_safe_zone_loc_fb_sh_ctrl/

Efectele gazului de clor le găsiţi aici. Folosirea unor astfel de arme este condamnată de Convenţia de la Geneva.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.