Rezultate alegeri reprezentanți ai studenților FSP SNSPA

Rezultate alegeri reprezentanți ai studenților FSP SNSPA

Acum câteva zile, anunțam pe blogul faptul că voi candida pentru unul dintre cele două locuri de reprezentant al studenților în Consiliul Facultății de Științe Politice. Candidatura a fost fără succes, obținând cel mai mic număr de voturi, bătând un record personal negativ, din acest punct de vedere. E bine, căci am învățat că nu trebuie să propun nimic și să încerc să lupt pentru ceva pentru studenți, deoarece sunt dezinteresați de un învățământ de calitate1 și vor să audă doar lucruri frumoase.

Au fost înregistrate 138 de voturi, toate valabile. Studenții au putut vota unul, doi, trei, patru sau cinci candidați. În continuare, atașez câteva informații precum distribuția pe anii de studiu și clasamentul în urma voturilor. Am participat ca observator la numărarea voturilor și am plecat cu bucuria faptului că studenții din anul I și din anul al II-lea vor fi reprezentați în Consiliul FSP. Până acum, erau câțiva ani lipsă.

sursa imagine: studenti in clasa|Shutterstock.com

Distribuția alegătorilor în funcție de ani

Distribuția alegătorilor în funcție de ani:

  • licență, anul I: 60 de voturi;
  • licență, anul al II-lea: 50 de voturi;
  • licență, anul al III-lea, 18 voturi;
  • master, anul I: 7 voturi;
  • master, anul al II-lea, 2 voturi;
  • doctorat: 1 vot.
sursa grafic: blidaru.net

Clasamentul voturilor

Clasamentul voturilor, în urma numărătorii, cei care sunt îngroșați completând în urma alegerilor locurile disponibile:

  1. Alexandra Costa – 74 voturi;
  2. Răzvan Cîndea – 45 voturi;
  3. Cristian Iordache – 44 voturi;
  4. Tiberiu Stuparu – 21 voturi;
  5. Mădălin Blidaru – 18 voturi.

Explicații pentru rezultatul avut?

Sunt multe și mi le asum pe majoritatea. În primul rând, am făcut doar o campanie online, nefiind în țară și mergând din grupă în grupă la momentul respectiv. Adaug tot aici și slaba capacitate de mobilizare. În al doilea rând, nu sunt adeptul unui învățământ superior inutil care să scoată studenți treziți cu licență după trei ani și care să nu îi sancționeze pe cei care plagiază. Este unul dintre motivele pentru care învățământul românesc este lipsit de competitivitate și mult sub nivelul celui din Europa Occidentală. Am spus asta și o voi mai spune, chiar dacă se interpretează ca o aroganță din partea mea sau ca o jignire pentru ceilalți. În al treilea rând, online, am cam plictisit studenții cu un video de prezentare de aproximativ 20 de minute, echivalentul hangoutului propus. Ar mai fi și altele, dar nu intru în detalii.

Îmi pare bine că am dus o campanie liniștită, fără atacuri, chiar dacă am fost victima unei avalanșe de acuzații în ultima zi de campanie și subiectul unor masive dezinfomări, pe care le voi explica și demonta într-un articol ulterior. Ținând cont de rezultatul votului, nu cred că ar fi fost vreo diferență majoră, însă sunt un pic dezamăgit de ultima zi de campanie, care a fost un pic cam murdară și mi-a dovedit că unii studenți de la științe politice au zero cunoștințe de drept și contestă cele mai irelevante aspecte doar de dragul de a se da în spectacol. Le mulțumesc celor 17 persoane care m-au votat și îi felicit pe cei care au câștigat. Sper că vor face o treabă bună (momentan, sunt sigur că cei doi aleși vor face o treabă bună, ținând cont de activitatea pe care au avut-o până acum, Alexandra interacționând si comunicând foarte bine cu studentii si profesorii in timpul facultății, ocupând locul secund în toamnă, când a fost pus la bătaie un loc, iar Răzvan având experiență de pe vremea când era elev). Și mai sper că vor modifica regulamentul alegerilor astfel încât acestea să aibă loc anual.

  1. iar faptul că sunt atacat pentru că am spus lucrurilor pe nume, adică faptul că 95% nu știu să citeze corect, arată asta; rămân consecvent cu ceea ce am spus []

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.