Youth Bloggers for No Hate Speech Workshop

sursa imagine: No Hate Speech Movement

Youth Bloggers for No Hate Speech Workshop

Zilele astea particip la workshopul Youth Bloggers for No Hate Speech. Cei care mă urmăresc pe Facebook, Twitter sau Instagram au observat,probabil, o serie de postări etichetate cu hashtagul #youthbloggers2015 sau cu #nohatespeech și care conțin informații despre discursul instigator la ură. Workshopul are loc la Băile Tușnad și este organizat în cadrul programului de finanțare Fondul ONG în România, gestionat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Bloggeri din cinci state se informează despre discursul instigator la ură

Ne-am adunat aici 21 de bloggeri din mai multe țări, în special România, dar și participanți din state europene precum Grecia, Lituania, Polonia și Portugalia. Cei din România au fost selectați în urma unui concurs de articole pe tema drepturilor omului organizat prin intermediul platformei Blogal Initiative. La momentul respectiv, am participat cu articolul despre starea pedepsei capitale în lume, o temă destul de dură, dar care nu este prea cunoscută.

Revenind la ideea acestui articol, workshopul își propune să ofere mai multe informații cu privire la discursul instigator la ură și combaterea acestuia. A fost un proces destul de interesant până acum, deoarece o mare parte din participanți nu abordează neapărat tema drepturilor omului, dar care vor reține componenta de dialog care să nu fie bazat hate speech în activitatea viitoare.

Subiecte abordate în cadrul sesiunilor

Până acum, sesiunile de lucru sau centrat pe stereotipuri, prejudecăți și diferite forme de ură, exerciții de conștientizare asupra modului în care putem evidenția discursul instigator la ură, dezbaterea câtorva întrebări cu informații generale despre acest fenomen, dar care nu sunt prea știute, cunoașterea unor campanii  de impact împotriva discriminării desfășurate la nivel global, măsurarea nivelului de incluziune a diversității în activitatea publicistică.

De asemenea, vor participa reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale care au implementat proiecte care aveau ca direcții și combaterea discursului instigator la ură în diverse contexte. Reprezintă o modalitate utilă pentru a vedea care sunt provocările pe care le-au întâmpinat respectivele organizații în proiectele implementate și cum pot sprijini bloggerii proiectele pe care le desfășoară.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Youth Bloggers for No Hate Speech Workshop”

Comments are closed.