UrbanFest continuă până pe 3 octombrie

17 organizații ale societății civile vor atrage atenția asupra economiei circulare în cadrul UrbanFest 2016, ediția de anul acesta având ca temă agenda urbană europeană. Eveniment, organizat de Comisia Europeană împreună cu Primăria Municipiului București și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, are loc între 1 și 3 octombrie, în zona Pieței George Enescu.

În momentul în public această postare, deja prima zi de agendă este epuizată, conținând o serie de dezbateri privind economia circulară și consumul responsabil. Norocul este că dezbaterile UrbanFest continuă duminică și luni, la fel și agora consumului responsabil.

Ce înseamnă economie circulară? Probabil schema pe care ar trebui să o avem în minte, la modul cel mai simplu, estea cea în care este promovată trecerea de la modelul liniar extragi-produci-consumi-arunci la cel în care produsele sunt refolosite, reciclate, readaptate, devenind de multe ori materie primă pentru alte produse.

Program UrbanFest 2016

pentru zilele de 2 și 3 octombrie

Duminică, 2 octombrie

  • 10:00 – 18:00‪ Agora consumului responsabil (Piața George Enescu)
  • expoziția „Recuperarea spațiilor abandonate în București”
  • 11:00 – 18:00‪ Dezbaterile UrbanFest (spațiul M60, str. C.A.Rosetti nr. 3, lângă Piața George Enescu)
  • 19:30  – proiecție de film – Trashed (100 min, SUA, 2012, documentar, r. Candida Brady) și concert URMA – For Strings, concert acustic, alternativ, în variantă clasică (Piața George Enescu)

Luni, 3 octombrie

  • 9:00 – 12:30‪ Conferința “Orașul meu în Europa noastră”  (hotel Athenee Palace Hilton)
  • 10:00 – 14:00‪ Agora consumului responsabil  (Piața George Enescu)
  • expoziția „Recuperarea spațiilor abandonate în București”
  • 14:00 – 18:00‪ Atelier de lucru al Rețelei Europene de dezvoltare urbană (hotel Athenee Palace Hilton)

Dacă locuiți în București sau aveți drum prin București, este o bună ocazie de descoperire a acestor concepte și modul în care sunt aplicate în viața de zi cu zi. Câteva indicii aveți din program și descrierea de mai sus.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.