3 motive de a candida pentru Biroul de Presă al Consiliului Național al Elevilor

Acum doi ani, dorind să sprijin mai mult dezvoltarea Consiliului Național al Elevilor, m-am implicat la nivel național prin intermediul Biroului de Presă al Consiliului Național al Elevilor.

Cum a fost în biroul de presă al CNE?

În principal, am fost responsabil online, însă am avut ocazia să pun în practică o mulțime concepte și strategii, să învăț cum se publică și se creează conținutul pentru social media, să sprijin diseminarea și creșterea celor mai importante canale de comunicare pentru Consiliul Național al Elevilor, să învăț cum se fac monitorizări ale presei, să descoperi resurse utile online pentru dezvoltarea ta constantă pe cont propriu, să interacționezi și lista continuă cu încă vreo douăzeci de elemente…

M-am implicat până în iunie 2013, momentul în care am trecut mai departe, statusul de elev nemaifiind. Am relatat în timp real de la principalele evenimente ale Consiliului Național al Elevilor și mi-am aprofundat cunoștințele despre sistemul educațional românesc.

Consiliul Național al Elevilor a dat startul înscrierilor pentru pozițiile disponibile în biroul de presă:

  • 2 redactori;
  • 2 responsabili online;
  • 1 responsabil foto;
  • 1 responsabil video;
  • 1 designer grafic.

Între 24 și 28 februarie îți vei putea depune aplicația pe wedu.ro. Mai multe motive de a aplica, mai multe detalii despre biroul de presă și mai multe informații despre procedura de selecție sunt disponibile aici.

Intri în familia Consiliului Național al Elevilor

Consiliul Național al Elevilor înseamnă tot ceea ce am spus mai sus, plus o serie de inițiative faine care sprijină schimbarea sistemului educațional românesc. Aceste schimbări se văd. Pe lângă faptul că își ajută foarte mult membrii prin educație nonformală, proiecte, implicare, reprezentare și nu numai, este modul prin care elevii dovedesc că doresc să construiască un sistem educațional performant, modern, european, pe gustul acestora.  Vei vedea oameni care sprijină organizația, vei vedea, probabil, locul în care inițiativa este încurajată (și, credeți-mă, în puține locuri se face asta).

Descoperi magicul univers al social media

Consiliul Național al Elevilor m-a ajutat să îmi mențin activ interesul pentru social media, să descopăr resurse utile pentru activitatea pe care o desfășuram și să caut, întotdeauna, să aplic cele mai noi opțiuni publicate pe site-urile de profil. Cum activitatea nu se rezuma doar la Facebook, am stat aproape și de celelalte platforme. Consiliul Național al Elevilor îți oferă această șansă. Dacă îți dorești asta, aplică!

Un exercițiu pentru o carieră în comunicare și marketing

Fără să mă laud, această experiență mi-a arătat cât de utile sunt căile alternative de a deprinde abilitățile necesare unor numeroase domenii din domeniul comunicării, de la social media, PR până la blogging și jurnalism. Am avut experiențe pe care studenți din anii superiori ai ciclului de licență și le-ar fi dorit pentru a pune în aplicare ceea ce au învățat. Așa cum am spus și în subtitlu, este un exercițiu util pentru o viitoare carieră în comunicare și marketing. Depinde de tine. Închei acest paragraf citându-o pe Georgiana Epure, fost-secretar al Departamentului de Educație și Comunicare în Consiliul Național al Elevilor și coordonatoarea echipei: „Alătură-te Biroului de Presă al CNE și vei simți cum competențele și abilitățile tale jurnalistice cresc într-un an cât la alții în trei”.

Cel mai important, însă, din punctul meu de vedere, a fost apartenența la o echipă care putea să schimbe lumea. Își desfășura activitatea cu pași mărunți, însă informația, într-o societate democratică, reprezintă cel mai util instrument pentru atingerea oricărui scop (iar în cazul acesta mă refer la informația care să ajungă la elevii din întreaga țară, dar și la ceilalți factori implicați în sistemul educațional).

Succes!

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “3 motive de a candida pentru Biroul de Presă al Consiliului Național al Elevilor”

Comments are closed.