Consiliul Elevilor a deschis aplicațiile pentru biroul de presă

Dacă aveți cunoștințe despre redacție, social media, fotografie, editare video și grafică și sunteți elevi (ar mai fi și că doriți să dezvoltați continuu aceste abilități), puteți aplica pentru locurile disponibile în cadrul biroului de presă al Consiliului Elevilor. Cele șapte poziții sunt disponibile până la data de 13 martie 2015, când este termenul limită pentru a aplica online, prin intermediul platformei suport Wedu.ro.

Motive pentru a aplica, dacă ești elev

Anul trecut v-am oferit trei motive pentru a aplica:

  • intri în familia Consiliului Național al Elevilor;
  • un exercițiu pentru un viitor parcurs în domeniul comunicării, relațiilor publice și marketingului;
  • șansa de a aplica și a aprofunda cunoștințele teoretice și practice ale domeniilor enumerate mai sus și să vă dezvoltați competențele respective într-un mediu organizațional.

Rămân cu aceste trei motive pentru a sfătui elevii cu pasiuni spre aceste domenii să aplice. O mare parte dintre cei care au trecut în trecut prin această structură studiază în diferite domenii acum, dar abilitățile respective sunt foarte folositoare și sunt aplicate destul de des. Urmează a patra generație de elevi cu pasiuni spre acest domeniu care vor face comunicare pentru Consiliul Național al Elevilor.1

Există și o parte practică, din punctul meu de vedere infernală, ținând cont de termenele limită stabilite de organizatori (de exemplu, dacă ești elev și abia acum te-a interesat să descoperi Consiliul Elevilor, nu poți face un comunicat de presă documentat și de calitate pentru următoarele 24 de ore, fără să transmiți cuvinte inutile, care nu vor fi preluate de media, mai ales că sunt și alte activități, iar tu nu prea ești expert în comunicare de criză).

Calendarul selecțiilor naționale

  • 23 februarie -13 martie 2015: Depunerea aplicaţiilor pe platforma suport – Wedu.ro:
  • 14 martie, ora 10:00: Anunțarea probei practice pentru candidații la responsabil video/designer grafic/redactor;
  • 16 -18 martie: Jurizarea;
  • 19 martie: Publicarea rezultatelor;
  • 20 martie: Depunerea contestațiilor la adresa contact@consiliulelevilor.org.

Mai multe informații găsiți aici.

Înainte să termin, mai am de spus faptul că a trecut perioada comunicării clasice și uniforme, fără conținut și de dragul de a răspunde unei necesități de a transmite informații fără a avea ce să transmiteți. Vin din spate câteva asociații de elevi (unele au venit) care sunt performeri la cum se comunică în 2015. Ar fi un sfat pentru viitorii responsabili pe partea de comunicare.

  1.  singura organizație reprezentativă  a elevilor singura organizație cu reprezentare națională a elevilor din România []

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Consiliul Elevilor a deschis aplicațiile pentru biroul de presă”

Comments are closed.