Top trei destinaţii de văzut într-o viaţă

Încep o serie de trei articole pe care o voi posta în următoarele trei zile pe blog având ca subiect călătoriile şi destinaţiile turistice pe care le consider a fi necesare pentru satisfacţia oricărui călător înrăit sau nu. Practic, în cele trei articole voi aborda:

  1. Top trei destinaţii de văzut într-o viaţă;
  2. Top trei destinaţii din Asia de văzut;
  3. Top trei destinaţii din România de văzut.

Ideea acestui serial a fost inspirată de agenția de turism Cocktail Holidays, care oferă mai multe variante de a petrece vacanța, atât ca locații (diferite continente, diferite țări, diferite zone, diferiți oameni), cât și ca preț sau modalitate de achiziționare.

Aveți la dispoziție sejuri la mare, la munte, în locuri exotice, în parcuri de distracție, circuite în Asia și în Europa, chartere și nu numai. Cocktail Holidays vine și cu o serie de oferte early booking, care vă vor permite să economisiți suficient pentru a folosi banuții aceștia într-un alt mod sau într-o altă călătorie. Aruncând o privire, am văzut că sunt oferte early booking în Cipru, Grecia, Spania, Turcia, având de alege din Antalya până în Tenerife.

  •  Grecia

A alege între Rodos (care are o puternică semnificație mitică) și Creta (insula zeilor) poate fi un pic cam dificil, însă Grecia este una dintre destinațiile care trebuie văzute mai ales din prisma istorico-culturală. Poate în prezent, această țară este doar un exemplu de folosire a teritoriului pentru promovarea turismului și datorită dificultăților economice cu care s-a confruntat datorită crizei, însă Grecia rămâne un reper pentru călătorul român și pentru orice alt călător care vrea să se facă remarcat. De la Athos și Delphi până la plajele și nisipurile fine, Grecia se face cunoscută în inima turistului.

  • Japonia

Țara Soarelui Răsare, cu a zecea populație de pe Terra, are ce să îți ofere: taifunuri, tsunami, vulcani, cutremure, astfel încât poți să spui că ai avut un motiv suplimentar pentru care te poți mândri cu locul vizitate. Glumesc, însă acestea sunt fenomene care au loc din când în când în Japonia și, de obicei, auzim de ele datorită mass-mediei și a intensității acestora.

Trecând mai departe, nu am auzit până acum un român care să fi fost în Japonia și care să fi rămas cu o impresie negativă. Are o istorie de peste 2000 de ani, dar perioadă moderne apare destul de târziu. Este una dintre cele mai dezvoltate țări de pe Terra, face parte din G7 și se bucură de o cultură cu influențe asiatice, europene și americane. Așadar, un must-be-seen.

  • Statele Unite

Nu puteam să trec de la leagănul civilizației occidentale la Japonia fără să ajung în Statele Unite ale Americii. Nu au nevoie de descriere și, de la Atlantic la Pacific, poți vedea aproape orice. Vorbim de statul care a sprijinit reconstrucția Europei, a Japoniei și care se menține în frunte. Deși unii spun că începem să vorbim de o lume multipolară sau că suntem (din nou) într-una bipolară, eu consider că Statele Unite rămân în prim-planul dezvoltării societății. Și da, Statele Unite ale Americii nasc zei pentru întreaga planetă.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.