Primăvara-i mai frumoasă în Paris

Paris, oraşul de pe Sena, oraşul reprezentant pentru Île-de-France, are o imagine clară în mintea a milioane de oameni de pe toate continentele. Este unul dintre cele mai vizitate puncte turistice de pe glob şi un simbol promovat la nivel internaţional când spui Franţa, la fel cum Roma este pentru Italia. Cinematografia este doar unul dintre creatorii acestui renume.

Cu Blue Air, poţi petrece primăvara (şi nu numai) în Paris


Blue Air este o companie aeriană românească născută în anul 2004, care oferă condiţii de zbor adecvate şi preţuri accesibile către principalele destinaţii din Europa, definind conceptul de smart flying. La jumătatea lui 2007, compania Blue Air avea peste un milion de rezervări, iar la sfârşitul lui 2013 transportase deja zece milioane de pasageri, un landmark pentru orice companie.

Cu un bilet de avion poţi petrece un city-break minunat în acel loc. Am aruncat o privire pe site-ul Blue Air, de unde am aflat că, de exemplu, pentru prima lună de vară, un bilet dus-întors până la Paris costă mai puţin de 750 RON. Practic, cu suma aceasta ajungi în Paris şi te întorci de acolo. M-am gândit că ar fi util ca în acest articol să fac o listă cu destinaţiile care merită văzute şi cu care vei rămâne în minte chiar dacă doar le-ai văzut de afară.

*sursă imagine blueairweb.com

Inspirat de The Telegraph, Lonely Planet şi National Geographic, am pregătit o listă cu zece atracţii gratuite din Paris. Astfel, primăvara nu este numai mai frumoasă, dar şi ieftină pentru călătorul din tine. Ai putea spune că este chiar la buget de student. Mai multe posibilităţi descoperiţi prin intermediul adreselor indicate în dreptul celor trei site-uri.

Zece atracţii gratuite în Paris

  1. Cathédrale Notre-Dame de Paris;
  2. Basilique du Sacré Coeur;
  3. Turnul Eiffel (de jos :D );
  4. Parc des Buttes-Chaumont;
  5. Fluviul Sena;
  6. Cimitirul Montmartre;
  7. Jardin des Serres d’Auteuil;
  8. Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris;
  9. La Madeleine;
  10. Cimitirul Père Lachaise.

Am făcut câteva căutări pentru a afla mai multe detalii despre fiecare dintre acestea. De exemplu, pentru ultimul obiectiv, veţi găsi un site interactiv. Aşadar, aveţi de unde să vă informaţi şi aveţi şi ce să vedeţi. Călătorie plăcută!

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Primăvara-i mai frumoasă în Paris”

Comments are closed.