Toate tranzacțiile tale vor fi cunoscute de unii funcționari publici și alți străini

Toate tranzacțiile tale vor fi cunoscute de unii funcționari publici și alți străini

„Prin acest registru central, ANAF are acces la informaţiile privind conturile din bănci ale firmelor şi populaţiei.

Băncile şi instituţiile care au conturi financiare pentru companii şi persoane fizice sunt obligate să trimită către ANAF toate informaţiile financiare legate de mişcarea conturilor persoanelor fizice şi ale companiilor.” – stiripesurse.ro

Aflăm că Guvernul Cîțu continuă ceea ce a făcut Guvernul Orban și deschide cutia pandorei. ANAF va avea access la toate conturile din bănci în numele luptie împotriva spălării banilor și finanțării terorismului.

Ceea ce ne spune Guvernul României este că toți românii sunt posibili suspecți de spălare a banilor și finanțare a terorismului. Așa că este justificat crearea unui registru mamut care va conține date legate de titularii conturilor, persoanele care dețin drepturile de semnătură și presoanele care acționează în numele clientului, dacă este cazul. Desigur, pe lângă IBAN-uri.

Nu vor avea acces doar funcționari publici, ci și alte persoane care la un anumit moment vor avea nevoie de acele date. Nu a existat nicio dezbatere publică privind acest registru în România. Nici măcar Parlmentul, ales de cetățeni, nu este cel care legiferează și propune această propunere, ci Guvernul, un guvern interimar neales de nimeni, apoi un guvern de coaliție, bazat pe o majoritate fragilă, în care membrii nici nu s-au obișnuit cu ce au în fișa postului.

Este un registru mamut de tip big brother în care cei care îl vor folosi vor ști unde ți-ai făcut cumpărăturile, cu cine ai petrecut vacanța, pe unde te-ai plimbat, ce citești, cui ai făcut transferuri, lângă cine ai fost la hotel când ai folosit cardul. Toate aceste informații pot fi aflate de cei care au acces la datele tranzacțiilor, căci vor și sumele de transfer, numele și cui i-ai trimis și toate informațiile de mai sus.

imagine: Pixabay

 

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *