Euronews descrie criminalul Maduro ca un lider „controversat”

Euronews descrie criminalul Maduro ca un lider „controversat”

Euronews îl descrie pe Maduro ca un lider „controversat”.

Trebuie să clarificăm pentru cei care nu știu ce înseamnă „controversat” în dreptul lui Maduro: execuții extrajudiciare prin intermediul aparatului de stat și al unor organizații paramilitare, dispariții forțate, detenție arbitrară, tortură, tratamente inumane și degradante, generarea împreună cu junta sa a celei mai mari crize umanitare din America de Sud – 5 milioane de refugiați și migranți.

Cele amintite sunt o realitate, spune de o misiune independentă de fact-finding desfășurată sub egita Națiunilor Unite1. De fapt, spune mai multe despre abuzurile dictatorului din Venezuala, cum că încălcările grave ale drepturilor omului în timpul protestelor antiguvernamentale corespund cu adevărate crime împotriva umanității. Nu mai este de adăugat că Nicolas Maduro este bun prieten al regimurilor aflate la conducerea Rusiei, Iranului și Chinei.

Acesta este contextul în care este descris de Euronews, o televiziune a unui oligarh egiptean, finanțată anual cu 20 de milioane de euro de către Uniunea Europeană, spune despre liderul Venezuelei că este „controversat”. Materialul Euronews vine în contextul anunțului UE la început de 2021 prin care nu îl mai recunoaște pe Juan Guaido ca președinte interimar după ce a pierdut președinția Camerei Deputaților.

„Josep Borrell, the EU foreign affairs chief, referred to him in his latest statement as one of the „political and civil society actors striving to bring back democracy to Venezuela”, after controversial incumbent Nicolas Maduro took control of the Venezuelan National Assembly at last December’s disputed elections.” – Euronews

Așadar, Euronews descrie un criminal ca lider controversat. De menționat că în material nu spune nimic despre abuzurile comise de regimul Maduro în Venezuela. Găsiți relatarea Euronews la: EU no longer recognises Juan Guaidó as Venezuela’s interim president | Euronews.

Suburbii din Caracas, Venezuela. Imagine: Pixabay

 

  1. Venezuela abuses amounted to crimes against humanity: UN-appointed panel | | UN News []

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.