The Age of AI (YouTube Originals)

The Age of AI (YouTube Originals)

O serie informativă privind inteligența artificială a fost lansată de Google prin intermediul canalului YouTube Originals, canal care reunește filme și seriale etichetate ca fiind conținut original.

Nota apreciativă pe care o am pentru acest demers este că, deși nu merge la esența aplicațiilor adevărat de inteligență artificială, transmite un manifest pozitiv cu privire la implicațiile tehnologiilor bazate pe astfel de aplicații asupra oamenilor. Deloc întâmplător primele episoade rulează o serie de studii de caz privind initiative în domeniul sănătății și condițiilor de viață și pleacă de la discuția despre Baby X.

The Age of AI (Era inteligenței artificiale) este un serial disponibil pe YouTube. Primele episoade sunt disponibile gratuit, celelalte fiind ca categoria premium la acest moment. În curând, și celelalte episoade vor fi disponibile liber. Materialul apare și sub categoria YouTube Learning.

Este ușor amuzant cum relatările preiau o parte din părtinirile din Silicon Valley despre inteligența artificială, chiar dacă sunt posibile mai multe perspective privind modul în care omul și AI pot relaționa pe termen mediu și lung. Dar până la momentul în care vom avea o dezbatere serioaseă pe tema AI, recunoașterea unor tehnologii esențiale este importantă, motiv pentru care acest demers educațional este binevenit.

Pentru cei care urmăresc anumite materiale datorită participării unor persoane sau companii, naratorul acestei serii este Robert Downey Jr. Acesta evidențează câteva tehnologii cu potențial la acest moment din domeniul inteligenței artificiale, explicându-le pe înțelesul tuturor.

 

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.