Să scrii pare ușor, dar este oare atât de simplu să reușești?

Cel mai simplu este să îți spui în gând sau cu voce tare că nu poți reuși, că ai nevoie de puteri supranaturale pentru a face față situației și, mai ales, pentru a duce la bun sfârșit proiectul în care ești implicat. Fiecare secundă pare infernală, fiecare clipă este pusă sub semnul întrebării, iar soluția pare doar o iluzie. Dar dacă alegi să nu spui, să nu renunți în orice moment și să întâmpini dificultățile următoare?

Demotivarea, un inamic puternic

Motivația începe să dispară, cei din jurul tău încep să te dezaprobe, iar dorința ta de a continua este pusă serios la încercare. Perseverența se întoarce la 180 de grade, iar tu aproape că ți-ai pierdut orice speranță de finaliza proiectul cu succes. Oare cât de mult mai contează că a fost un vis încă din copilărie, din clasele primare?

Lupta cu morile de vânt

Te bucuri de inspirație, dar ideea pare nebunească de multe ori întâmpină un șir de comentarii negative. Îți sunt puse la îndoială abilitățile, îți sunt date ca exemple persoane mult mai mari, cu experiență, vizibilitate, iar tu, cu o dorință nebunească de a scrie, parcă te lupți cu morile de vânt. Dintr-un Heracles care tocmai îl capturase pe Cerberus, devii Sisyphus luptându-se cu timpul, cu oamenii, cu dezamăgirile.

Oare de ce pare că nu se poate?

Cu toate acest dificultăți întâmpinate, care a fost elementul care a arătat că se poate să publici o a doua carte în anii de liceu, un roman care ți-ai dorit să fie superior primului, care să însemne ceva pentru tine? Cum s-a născut Profilul după luni de muncă și dificultăți care aproape au arătat că imposibilul ar putea fi o stare naturală?

Mâine, vă voi spune cum am reușit să îmi înving inamicii, cum am reușit să public acest roman și de ce este important să nu renunți când obstacolele îți testează limitele.

*sursă cover © | Dreamstime.com

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.