Să depășim dificultățile, să arătăm că #sepoate

povesteam ieri de obstacolele întâmpinate în încercarea de a-mi îndeplini un vis, acela de a publica romanul „Profilul”, și aduceam în atenție câteva dificultăți majore întâmpinate, pe care le-am putea întâlni în multe proiecte pe care le organizăm.

Orice problemă îți arată ingredientele reușitei

Slăbirea nivelului de motivație și dezaprobarea sunt două dintre dificultățile apărute, însă avem norocul că le putem învinge cu câteva plusuri. Perseverența, amintită și în articolul trecut, este unul dintre acele avantaje. La fel și intensitatea dorinței. Dacă vrei din inimă, vei reuși fără probleme să treci mai departe și să vii cu soluții la problemele întâmpinate. Până la urmă, fiecare obstacol este o provocare care poate veni în sprijinul tău cu numeroase avantaje: soluții alternative, oameni noi, ocazii de a-ți arăta competențele și de a le pune în practică.

După aproape jumătate de an de inspirație și dedicare, am reușit să fac pasul spre a finaliza acest proiect. Au existat momente în care m-am îndoit că se poate, dar elementul secret prin caracteristicile sale și-a făcut efectul. Care este/sunt acesta/acestea?

Pasiune, dorință, determinare și un scop bine definit

Vorbim de un set de ingrediente care te pot sprijini în aproape orice proiect. Dacă punem pasiune, dacă avem un scop bine definit, dacă ne dorim din sufletproducem schimbarea (în noi, lângă noi, în masă), dacă îți dozezi determinarea și îți amintești zilnic de ce ai pornit la drum, vei reuși. Vei dovedi că este posibil, vei învinge prejudecăți, vei schimba păreri și vei naște noi perspective.

Ar fi fost ușor să renunț, poate prea ușor. Ar fi fost o decizie de o secundă care, probabil, m-ar fi urmărit o bună perioadă de timp prin simplul fapt că aș fi renunțat la un țel destul de vechi. La fel se întâmplă și în alte proiecte, indiferent de natura lor.

Dacă crezi, #sepoate

Îi apreciez pe cei care dovedesc să pot reuși, că își pot atinge obiectivele și pot contribui la dezvoltarea armonioasă a comunității. Sunt printre noi, putem fi noi. Fiecare are avantajul că niciodată nu este prea târziu să reușești, să schimbi, să inovezi, să inspiri.

Ateliere de inspirație cu cei care au reușit

În Țara lui Andrei sunt sărbătoriți cei care dovedesc că #sepoate, că a iniția și a continua proiecte constructive pentru comunitate. Cu o parte dintre aceștia vei putea discuta live în zilele următoare, în cadrul unor ateliere de inspirație, unde poți afla povestea lor:

  • Teodora Neagu, 2 decembrie;
  • Ana Vicenția, 3 decembrie;
  • Ciprian Vîntdevară, 4 decembrie;
  • Alin Prunean, 5 decembrie;
  • Cătălina Florea, 6 decembrie;
  • Loreta Isac, 9 decembrie.

Aceștia sunt doar câțiva dintre cei care au renunțat la nu #sepoate, care desfășoară acțiuni din Țara lui Andrei, sprijiniți de Petrom.

*sursă cover facebook.com/taraluiandrei.ro

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.