RoLang School predă limba română străinilor (A)

Întrebarea este relevantă, mai ales într-o lume într-o continuă mișcarea dintr-o parte în alta. Țările nu mai reprezintă o barieră, la fel cum a munci într-un alt stat este cât se poate de normal în secolul al XXI-lea, acum, la începutul acestor vremuri. Desigur, există o serie de dificultăți în schimbarea locuinței, în întâlnirea altor mentalități, a altor condiții de trai și de muncă, una dintre acestea fiind limba noii țări.

Din fericire, serviciile de învățare a limbii române pentru străini sunt dezvoltate și oferă pachete complete, axate pe necesitățile studenților, indiferent de nivelul la care se află sau de locul lor de proveniență (mediul corporate, studenți, diplomați, long-term tourists ș.a.m.d.). Dacă ești în căutarea cursurilor de limba română, ai ajuns unde trebuie. Recomandarea din acest articol este RoLang School (romanian language courses), locul unde poți învăța limba română de la A la Z sau doar de la U la Z, după cerințele și nivelul tău.

RoLang este una dintre cele mai bine clasate școli de limba română existente și este, totodată, membră a European Language Council. De reținut este că instructorii sunt persoane cu doctorat, autori de manuale de română pentru străini, profesori ai Universității din București și vorbitori nativi. Practic, profesionalismul și competența acestora în domeniul predării, instructajului și învățării limbii română este garantat atât prin activitatea RoLang, cât și prin CV-ul, dacă pot să îi spun așa, al profesorilor.

RoLang School îți oferă posibilitatea de a-ți verifica înainte nivelul tău de limba română prin intermediul unui examen care îți poate spune foarte clar nivelul și ce programe îți sunt adecvate pentru învățare limbii române. Puteți să vă înregistrați pentru test online, prin intermediul rolang.ro, existând și posibilitate de a susține acest test la sediul școlii sau la sediul firmei/instituției al cărei angajat sunteți.

Curricula și conținutul cursurilor de învățare a limbii române sunt indicate pe site-ul RoLang, putând observa faptul că sunt centrate pe conversație, dezbaterea, exprimarea punctelor de vedere. Din punctul meu de vedere, aflat chiar acum într-un proces de învățare a unei noi limbi, accentul pus pe vorbit constituie un plus.

Cursuri online și offline de limba română pentru străini

Ce tipuri de cursuri sunt disponibile/oferite de RoLang străinilor care doresc să învețe limba română?

  • cursuri individuale;
  • cursuri tip clasă;
  • cursuri online (în diferite formate).

Bazându-vă pe aceste variante, vă puteți face o idee despre disponibilitatea dumneavoastră. Informațiile prezentate mai sus sunt foarte importante în cazul în care trebuie să recomandați o școală de limba română colegilor străini, doritorilor să învețe limba română, fie că sunt cunoscuți sau nu. Practic, îi puteți trimite direct la sursă, de unde se pot informa și pot apela la pachetul pe care aceștia îl consideră necesar.

Despre RoLang School

Centrul/școala dedicat/ă studenților internaționali care doresc să învețe limba română a fost înființat/ă în 2009. Doi ani mai târziu, devine membru al European Language Council, numărul studenților depășind o mie, iar țările din care aceștia vin se ridică la câteva zeci. Testimonialele disponibile pe site vor confirma informațiile disponibile despre RoLang School, oferind suficiente informații doritorilor pentru a-și face o idee completă despre RoLang School, locul unde pot să învețe limba română.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.