După prima săptămână de Erasmus în Granada
Sincer, pot spune că am învățat o parte importantă a străzilor din orașul în care locuiesc, că am vizitat principalele monumente și locuri specifice, dar și că am avut parte de o primă săptămână minunată. Încă nu am întâlnit aici colegi din România, dar știu că sunt. Încep, încetul cu încetul, să leg frazele în spaniolă.
Ieri, după o plimbare importantă, am petrecut timpul observând și informându-mă cu privire la sistemul de partide spaniol, dar și a existenței acestora la nivelul Andaluziei, căci aici voi sta în următoarea perioadă. A fost un exercițiu util pentru cultura generală politică pe care trebuie să o aibă un student la științe politice.
Recomandări în Granada după primele zile
Printre principalele locuri pe care le recomand, de aici, sunt:
- Alhambra;
- Universidad de Granada1;
- Carmen de los Martires;
- Albaycin;
- centrul orașului;
- Catedrala;
- Parcul Științelor;
- Biblioteca Hospital Real2.
Despre internaționalizarea universitară
Numai de bine. Fiind o universitate care își deschide în fiecare an porțile către mii de studenți de pe toate meleagurile, cu o strategie complexă și investiții pe măsură în internaționalizare3, am ocazia să am colegi de pe tot mapamondul: America Latină, Africa, Asia-Pacific și, desigur, Europa. Este un schimb de experiență util, care merită încercat în viața de student, ținând cont de generozitatea Comisiei Europe pe partea asta4.
Ambasador Onorific de Granada
Ieri, am făcut o vizită la Primăria din Granada, unde am primit titlul de ambasador onorific de Granada din partea Primăriei și Departamentului pentru Turism. A fost o ceremonie drăguță, la care au luat parte tineri din 15 țări, pe care mi-o voi aminti5. De asemenea, oficialitățile locale și reprezentanți ai vicerectoratului universitar au fost prezenți și au stat de vorbă cu noi. Din România, doar eu am fost prezent acolo.
- orașul Granada este construit în jurul Universității din Granada și s-a dezvoltat datorită acesteia; printre alumni se găsesc Federico Garcia Lorca, dar și președinți ai primelor două republici spaniole; are campusuri atât în Granada, cât și în Africa de Nord [↩]
- peste un milion de documente, unele dintre primele de la apariția tiparului; universitatea a fost înființată în 1531.
Despre toate acesta, voi reveni, în măsura timpului disponibil, cu impresii pe blog și galerii foto.
Un oraș cu sit UNESCO
Orașul, fiind și sit UNESCO, are ce împărtăși cu vizitatorii: istorie, diversitate, multiculturalitate, activitate ((o mică paranteză aici, mă amuză siesta, perioada între 14:00 și 16:00 când toată lumea dispare, când în multe locuri se închide, când timpul se oprește, timp, care oricum pare că se mișcă în slow-motion pe-aici [↩]