Restricții de formă și de râs

Nu are cum să nu te apuce râsul când citești deciziile rezultate din procesul neadecvat de luare a deciziilor privind restricțiile. Prin urmare, chiar nu mă miră că ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a izbucnit în râs când a citit ce măsuri aberante au fost aprobate. Aparent, a dispărut responsabilitatea în luarea deciziilor în România. Despre interesul general de a depăși pandemia și de a învinge tulpina britanică numai de bine.

În practică, măsurile anunțate de decidenți în seara zilei de joi, 25 martie 2021, sunt măsuri în favoarea virusului, nu pentru înfrângerea acestuia. Nu vor putea să reducă nimic. Continuă habarnismul de la începutul pandemiei, poate chiar mai mult acum. Un expert recunoscut în sănătate publică și-a dat demisia în acea zi întrucât se simțea inutil și în rolul de consilier onorific, după ce contribuise la realizarea unor informări ca la carte pentru conștientizare de către populație. Sunt sigur că și recomandările sale ar fi fost la fel de bune și, cu puțină atenție la particularitățile socio-demografice și sociale ale poporului român, ar fi putut ieși niște măsuri decente de limitare a răspândirii virusului. Nu a fost să fie, niște politicieni analfabeți funcționali par să fi câștigat la luarea deciziilor.

Restricțiile nu doar că nu sunt restricții, ci sunt și ineficiente, iar unele contribuie la victoria virusului. Iar problema este tragică acum. Teste nu se fac, oamenii mor acasă, nu sunt identificați când se infectează, recorduri la ATI alături de practici degradante acolo, morți în număr record, tulpina britanică în toată țara după ce a lovit jumătate de planetă acum două luni, iar vaccinarea se împotmolește. Nici nu mai are rost să discutăm despre situația din educație. De ce s-a trecut direct la vacanță în loc de școala online e imposibil de priceput rațional. De ce nu au mai lăsat două luni până la deschiderea școlilor este la fel de greu de înțeles.

Iar ca penibilul să fie complet, mai aflăm că același ministru responsabil de sănătate rapoartează prim-ministrului like-uri de pe Facebook. Superb.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *