Publiciștii sunt invitați la un atelier privind tratamentul minorilor în sistemul judiciar

Publiciștii sunt invitați la un atelier privind tratamentul minorilor în sistemul judiciar

„Tratamentul minorului în sistemul judiciar românesc” este tema unui atelier la care sunt invitați să se înscrie publiciștii din presa clasică (print, radio, TV) și new media (jurnaliști online, bloggeri, freelanceri).

Sesiunile vor fi susținute de activiști civici cu experiență în domeniu, judecători, procurori și avocați, care vor expune provocările la care victimele minore sunt supuse în sistemul judiciar. Participanții la workshop vor primi o remunerație de 200 de euro pentru elaborarea și publicarea unui material de presă (reportaj, interviu sau investigație), care să contribuie campaniei de creștere a gradului de conștientizare asupra tratamentului victimelor minore ale abuzului în instanțele românești

Proiectul ReAct – Reformă și acțiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman în sistemul de justiție, finanțat de Active Citizens Fund- este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (Institutul Bucovina). Proiectul se concentrează cu precădere pe reformele necesare pentru apărarea drepturilor copiilor, victime al traficului uman în sistemuld e justiție.

Înscrierile sunt deschise până pe 10 noiembrie 2021. Pentru participarea la selecție, persoanele interensate sunt invitate să trimită CV-ul la adresa office@cado.org.ro. Detalii complete la adresa https://presshub.ro/au-inceput-inscrierile-pentru-workshop-ul-tratamentul-minorului-in-sistemul-judiciar-romanesc-198277/.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.