Private Initiative in Israeli Economy

Unul dintre avantajele studiului la Școala Națională de Studii Politice și Administrative este legat de faptul că sunt organizate numeroase conferințe (majoritatea cu sprijinul studenților) și există potențialul internaționalizării din ce în ce mai evident. Spun potențial pentru că încă nu este exploatat la adevărata sa capacitate.

Cursurile ținute de profesori străini pe diferite teme reprezintă unul dintre aceste avantaje. În luna noiembrie, timp de două săptămâni, am urmat un curs organizat de Centrul de Studii Israeliene din cadrul SNSPA referitor la politica externă a Israelului, unde am făcut o incursiune în istoria acestui stat și în relațiile diplomatice ale acestuia cu diferite țări.

Private initiative in Israeli economy

Acum, am început un curs de două săptămâni despre economia acestui stat, facilitat de Dr. Efrat Kedem – Tahar. Subiecte precum antreprenoriatul în această țară, influența inegalității asupra creșterii economice, inițiative din diferite domenii vor fi abordate în decursul celor două săptămâni.

Astăzi, am discutat despre istoria economiei israeliene din 1948 până în 2014, despre perioadele de criză, precum și despre rolul jucat de imigrări. Au fost patru ore în care am aflat o serie de informații pe care nu cred că le găseam undeva atât de frumos aranjate pe axa timpului. De asemenea, am vizionat și un documentar despre refugiații africani din Israel. Am apreciat că a fost abordată și problematică cooperării internaționale și a dezvoltării.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.