Primăvara-i mai frumoasă în Dublin

*sursă foto Visit Dublin

Am profitat de competiţia Blog Spring Orkestra şi de campania Blue Air pentru a realiza o serie de trei articole de travel despre trei capitale europene: Dublin, Paris şi Roma. Primele două articole au fost deja publicate, urmând acum să închei acest serial blogosferic cu capitala Irlandei. Am ales acest oraş, deoarece este unul mult mai pic şi, totodată, puţin mai cunoscut.

Companie aeriană cu capital românesc, Blue Air are zboruri către oraşul lui James Joyce şi al lui George Bernard Show. De asemenea, pe lângă Dublin, Blue Air are zboruri şi în Regatul Unit, nu numai din Irlanda. Astfel, Londra poate fi vizitată cu un zbor al acestei companii până pe Luton.

*sursă imagine hdlost.com

Lista cu obiective, de data aceasta, va fi mai mică, principalul motiv fiind faptul că nu mai avem de-a face cu un oraş recunoscut la nivel mondial de către turişti, ci cu unul mai mic, dar care are farmecul său.

Dublin in 60 seconds

Zece obiective pentru Dublin

  1. Saint Patrick’s Cathedral:
  2. Dublin Castle;
  3. National Botanic Gardens;
  4. Dublin Zoo;
  5. National Aquatic Centre;
  6. Guinness Storehouse;
  7. Book of Kells;
  8. National Museum of Ireland;
  9. Dublinia;
  10. Old Jameson Distillery.

Aceste zece atracţii sunt preluate de pe site-ul visitdublin.com, un site model, din punctul meu de vedere, pentru promovarea unui oraş. Conţine tot ce ai nevoie.

 

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.