Primăvara-i mai frumoasă în Roma

Oraşul celor şapte coline a supravieţuit timpului, războaielor şi oamenilor care au trecut pe acolo. Mai mult, fiecare perioadă şi-a lăsat amprenta asupra acestui simbol al Europei. Putem spune asta pentru că puţine sunt oraşele care se bucură de obiective turistice din Antichitate şi care au ce oferi fiecărui vizitator. Până acum, nu am vizitat acest oraş, însă trebuie să precizez că m-am gândit ceva timp înainte să fac lista cu zece obiective de vizitat în Roma, pe care o public aici.

Cum arată primăvara în Roma? Voi puteţi să îmi spuneţi sau să vă imaginaţi. Eu vă spun că puteţi ajunge acolo cu Blue Air, companie despre care v-am povestit într-un articol de acum două zile.  Blue Air vă oferă mai multe destinaţii pentru Italia, dacă sunteţi interesaţi: Catania, Napoli, Roma, Torino, Bologna, Milano. Aruncaţi o privire pe site, luaţi-vă biletele şi pregătiţi-vă de un city-break.

De data asta, am pregătit o listă cu zece obiective pe care le puteţi vizita gratuit şi o listă cu alte zece obiective/simboluri pentru acest oraş.

Zece obiective turistice pentru Roma

 1. Colosseumul;
 2. Pantheonul;
 3. Fontana di Trevi;
 4. Muzeul Vaticanului;
 5. Catedrala San Pietro;
 6. Basilica Sant’Andrea della Valle;
 7. Piazza di Spagna;
 8. Forumul Roman;
 9. Piazza Colonna;
 10. Castel Sant’Angelo.

Zece atracţii turistice gratuite în Roma

(inspirate de topurile făcute de The Telegraph şi National Geographic – Travel)

 1. Pantheonul;
 2. Piazza di Spagna;
 3. Arco di Constantino;
 4. Basilica San Pietro;
 5. Fontana di Trevi;
 6. Piazza Navona;
 7. Villa Borghese;
 8. Vittoriano Monument;
 9. Travestere;
 10. Basilica Santa Prassede.

Închei sperând că aceste recomand sunt utile pentru călătoria pe care o planificaţi. Vacanţă plăcută!

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.