În perioada următoare, la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

În perioada următoare, la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

În perioada următoare, voi fi la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa. Voi comunica destul de mult pe hashtagul #CoECongress, nu vor lipsi informații despre ceea ce voi face și voi transmite acolo, la fel cum voi reda principalele idei obținute în urma consultării într-un cadru cât mai larg.

Sper să am ocazia să mă întâlnesc și cu delegații cu drept de vot din România, reprezentanți ai autorităților locale, astfel încât să le transmit principalele preocupări ale tinerilor și câteva modalități prin care pot sprijini participarea tinerilor, precum și protejarea democrației locale.

În acest moment, lucrez pentru înaintarea opiniei delegaților de tineret cu privire la raportul și propunerile de recomandare și de rezoluție cu privire la principiile și procedurile privind protejarea și modificarea statutului, competențelor și frontierelor entităților subnaționale în cadrul dreptului intern, acesta fiind unul dintre raporturile principale ale Camerei Regiunilor pentru această sesiune.

Agenda acestei ediții cuprinde sesiuni de lucru centrate pe etică și transparență locală, pe stadiul integrării migranților la nivel local, starea persoanelor strămutate intern (IDPs), rolul autorităților locale în combaterea traficului de persoane, precum și prezentarea, dezbaterea și analizarea rapoartelor pe democrația locală și regională în Franța și Republica Slovacă și monitorizarea implementării Cartei europene a autoguvernării locale.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “În perioada următoare, la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa”

Comments are closed.