Nu votezi = Nu vorbești

Văsuzem pe Facebook o imagine care ilustra acest adevăr. Ai 18 ani împliniți? Este zi de vot? Mergi la secția de votare și exercită-ți un drept. Nu lăsa pe alții să decidă pentru tine! Nu are rost să stai să te uiți cum alții își spun cuvântul, iar tu să fii nemulțumit în următorii ani.

Acum două luni am devenit eligibil pentru a vota. Am așteptat câțiva ani să pot să fac asta și mă bucur că am reușit să fiu, încă de la ora 8, în secția de votare.

Cât despre alegere? Pot spune doar că mi-am respectat convingerile, am pus în balanță faptele și am dat la o parte vorbele și promisiunile.

Ai posibilitatea să alegi schimbarea sau să asiguri continuitatea. Ai posibilitatea să înveți ceea ce înseamnă democrație. Acum știu sigur că atunci când voi auzi pe cineva nemulțumit, îl voi întreba: „Ai fost la vot?”. Dacă răspunde afirmativ, îl felicit și îl sfătuiesc să înceapă să ajute și el la schimbarea în bine a comunității, dar dacă răspunsul este negativ, nu pot decât să îi atrag atenția asupra indiferenței sale cu privire la soarta noastră.