Noapte Cărților Deschise pe 23 aprilie – un eveniment inedit în centrul vechi al Bucureștiului

Îmi amintesc că anul trecut pornisem un concurs de eseuri în cadrul Consiliului Școlar al Elevilor de la data de 23 aprilie, aceasta având o semnificație aparte literatura universală: în această zi, în anul 1616, au murit Cervantes şi Shakespeare.  La aceeaşi dată, dar în alţi ani, s-au născut ori au murit scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla.

UNESCO a declarat în 1995, pornind de la considerente de mai sus, ziua de 23 aprilie ca fiind Ziua Mondială a Cărţii, pentru a le aduce astfel un tribut tuturor scriitorilor şi, în acelaşi timp, pentru a-i încuraja pe toti cititorii, dar în special pe tineri, să (re)descopere plăcerea lecturii.

Editura Litera și Ziarul Ring celebrează această dată semnificativă pentru lectură printr-un eveniment inedit ce va fi desfășurat marți, 23 aprilie, începând cu ora 18:00, în centrul vechi al Bucureștiului, punând la bătăie 3000 de cărți.

Este vorba de NOAPTEA CĂRȚILOR DESCHISE, un concept inedit ce se va concretiza prin desfășurarea pe toată strada Lipscani, de la intersecția cu strada Smârdan până la Calea Victoriei, trecătorii fiind astfel întâmpinați cu 3000 de cărți.

Toate cărțile de la eveniment vor fi dăruite de Editura Litera gratuit trecătorilor în cadrul proiectului Noaptea Cărților Deschise, un eveniment ce va ține până târziu în noapte, după cum anunță organizatorii.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

2 Replies to “Noapte Cărților Deschise pe 23 aprilie – un eveniment inedit în centrul vechi al Bucureștiului”

Comments are closed.