Editura Litera anunță „Vara cărților deschise”

Îmi place să îmi țin cititorii informați cu privire la ceea ce se întâmplă în mișcarea de educare a cititorului român. Editurile se întrec în acțiuni din ce în ce mai faine și, recunosc, îmi pare rău că nu reușesc să particip la mai multe.

Vă aminteam de acțiunea Editurii Litera și a Ziarului Ring de organizare a evenimentului intitulat „Noaptea cărților deschise”. Mi-a plăcut conceptul. Din nefericire, ca popor, încă nu am ajuns la nivelul în care să știm să tratăm cu respect o carte. Am citit impresii despre acest eveniment, unele pozitive, altele mai puțin bune. Apreciez inițiativa și mă bucur că astfel de evenimente inedite au loc din ce în ce mai des!

Aseara, un perimetru important din strada Lipsani a fost pavat cu carti deschise pe care au fost asezate minilanterne. Mii de bucuresteni s-au adunat in asteptarea inaugurarii, moment in care fiecare putea lua gratuit cate o carte. Evenimentul a fost deschis la ora 20.30 de catre Robert Negoita, primarul sectorului 3 al Bucurestiului, impreuna cu Dan si Marin Vidrascu, directorii Editurii Litera, si Alexandru David, redactorul-sef al ziarului Ring.

Editura Litera si ziarul Ring se bucura ca acest happening cultural a fost primit cu entuziasm de bucuresteni si suntem cu atat mai motivati in intentia noastra de a repeta astfel de proiecte. In cifre, Noaptea cartilor deschise a insemnat peste 4 000 de carti in valoare de 10 000 de euro, 1 000 de lanterne care au luminat cartile deschise, peste 2 000 de participanti și… 1 minut in care acestia au epuizat volumele oferite.

Urmatorul eveniment de asemenea anvergura il pregatim in ultimele zile ale targului de carte Bookfest care vor fi si primele zile ale sezonului estival. Evenimentul se va numi „Eu vara citesc“ si va fi prima actiune dintr-un proiect mai amplu, „Vara cartilor deschise!“

Aștept să aud mai multe detalii despre următorul eveniment.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.