MOOC despre federalism și descentralizare

MOOC despre federalism și descentralizare

Uitându-mă într-un mail cu o serie de cursuri online tip MOOC recomandate de Coursera, am văzut unul pe federalism și descentralizare. Mi-am amintit de cursul făcut în anul I pe tema aceasta, cu studii de caz din România, cu această ocazie.

sursa imagine: Africa evidentiata | Shutterstock.com

Federalism and Descentralisation: Evaluating Africa’s Track Record

Cursul online gratuit oferit de Universitatea din Leiden este oferit celor interesați de domeniu. Este structurat în șase module, abordând atât partea conceptuală, cât și una cu studii de caz. Presupune în jur de 4-6 ore pe săptămână timp de 6 săptămâni. Detalii găsiți la adesa de pe Coursera – link.

Formatul este clasic pentru Coursera: video lectures, materiale de citit și examinarea. Înscrierea se face online. De menționat este că formatul nu face partea din vreun program de recunoaștere formală, însă nu înseamnă că informații nu sunt utile, mai ales pentru cei care se gândesc să urmeze o cale pe relații și dezvoltare internațională.

Course Syllabus

Module 1: The Three Promises of Federalism and Decentralization
Module 2: Core Ideas in Federalism and Decentralization
Module 3: The Building Blocks of Federalism and Decentralization
Module 4: Federalism in Post-Conflict Societies
Module 5: Decentralization, Democracy and Economic Development
Module 6: Critical Issues in Federalism and Decentralization

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.