Marketing sau psihologie

Cautati mobila bucatarie? Daca nu, va cauta ea!” – cand vine vorba de magazinele online de mobilier, cam asa stau lucrurile. Dar sa incep cu inceputul. Cautam acum cateva luni niste scaune pentru bucatarie, niste amarate de scaune, si tot cautand, am observat un lucru: de la scaune de bucatarie, ajunsesem sa ma uit dupa dressinguri, dulapuri de baie si birouri; in plus, intr-un final mi-am schimbat toata mobila din bucatarie, nu doar scaunele.

Inainte, daca voiai sa iti cumperi o anumita piesa de mobilier, te duceai la fabrica/magazin, te indreptai direct catre ‘standul’ respectiv si iti luai ce-ti trebuia. Acum, intrucat oamenii sunt mult mai ocupati traind in secolul vitezei, si cum toti folosim internetul, este mult mai la indemana sa facem cumparaturi online. E mai simplu, e mai rapid, e mai eficient. Singura problema este ca vezi atatea modele de produse, care mai de care mai frumoase, la preturi foarte avantajoase, din materiale bune, cu design deosebit, incat te trezesti cumparand si lucruri de care nu aveai nevoie. Exact cum v-am spus ca mi s-a intamplat mie. Si ca sa fie lucrurile si mai grele (adica sa te poti abtine si mai greu), iti poti face mobilier la comanda pe principiul: daca erai in cautare de motive care sa te impiedice totusi sa faci cumparaturi irationale, problema este rezolvata si aceste detalii pot fi schimbate in functie de preferintele tale.

Trebuie sa mai mentionez ca nu e asa de rau sa profiti de niste oferte, insa, problema cea mai mare este ca, de cele mai multe ori, nu facem decat sa ne aglomeram spatiul din incaperi si sa nu mai avem libertate de miscare deloc. Asadar, site-urile online sunt foarte bune, dar cel mai important este sa fiti constienti de ce va permit spatiul, designul si bugetul.