Manifestările cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane sunt interzise

Manifestările cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane sunt interzise

Pe zi ce trece, avem mai multe cazuri ale noului coronavirus depistate. Acum sunt 13 în România, dar persoanele care au fost testate pozitiv au interacționat cu alte mii de personae în întreaga țară. Mai mult, știm că nu știm cu adevărat numărul celor nedepistați, motiv pentru care este nevoie de o cooperare loială între cetățeni. Din responsabilitate față de noi, față de apropiații noștri și față de comunitatea în care trăim.

Astăzi, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a emis o atenționare importantă. Astfel, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații închise sau deschise, care au un număr de participanți mai mare de 1.000 de persoane. Interdicție se aplică la nivel national pentru toți agenții publici sau private, nu este negociabilă și nu poate fi amânată. Mai mult, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la direcțiile de sănătate publică locale. Măsura este valabilă până pe 31 martie 2020 pe întreg teritoriul national și există situația prelungirii sale.

Până la acest moment, treisprezece persoane au fost testate pozitiv pentru contactarea virusului. Dintre acestea, au fost transmise informații că au fost declarate vindecate și externate patru persoane. În același timp, paisprezece persoane sunt în carantină instituționalizată pentru a vedea dacă au contactat noul coronavirus. Alte 12.734 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Există o linie TELVERDE pusă la dispoziție cetățenilor pentru informarea acestora: 0800.800.358. De asemenea, a fost stabilită și o linie special pentru cetățenii români din străinătate:  +4021.320.20.20.

 

imagine: DSU

Pe 7 martie, la nivel global, numărul persoanelor confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus COVID-19 depășișe 100.000. Dintre aceștia, peste 3.600 de persoane au murit în urma infecției cu noul virus, dintre care peste 250 de morți în Europa.

Prin măsuri de igienă corespunzătoare și prin respectarea sfaturilor specialiștilor, fiecare persoană poate contribui la controlul acestei epidemii.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.