Declarația pentru vot în străinătate, disponibilă online

Ministerul Afacerilor Externe a făcut un pas

Ministerul Afacerilor Externe a făcut un pas important după greșelile și gafele din cooperarea cu Autoritatea Electorală Permanentă și cu reprezentanțele României, în episodul organizării alegerilor din primul tur al prezidențialelor din 2014.

Astfel, după mai multe sesizări, astăzi a anunțat printr-un comunicat, faptul că formularul declarației pe proprie răspundere este disponibil pe site-ul Biroului Electoral Central, declarație care consemnează faptul că alegătorul nu a mai votat sau nu va mai vota pe 16 noiembrie în străinătate (practic, o modalitate prin care se încearcă eliminarea votului multiplu).

Declarația pentru vot în străinătate, disponibilă online

Declarația se descarcă, se printează, se completează de titular înainte de a intra în secția de votare și se semnează și datează în fața membrilor secției de votare. Procedeul ar trebuie să contribuie la accelerarea procesului de votare.

Descărcare declarație –  Declaratie.

Chiar și așa, se vede nevoia votului prin corespondență pentru cetățenii români din străinătate care, tind să cred, depășesc șase milioane de persoane. Totodată, păstrarea aceluiași număr de secții de votare arată dezinteresul față de respectarea instituției votului.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

2 Replies to “Declarația pentru vot în străinătate, disponibilă online”

Comments are closed.