Mâine, va fi inaugurată prima plăcuță QR pe un monument din Vrancea

Acum câteva luni, vă aminteam pe blog despre proiectul Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online “Google Maps – QR”, inițiat de Asociația Potpourri și Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Național Vrancea.

Proiectul va fi implementat în premieră în județul Vrancea, existând în momentul acesta perspectiva punerii în aplicare și în alte părți ale țării. Dar până atunci, să revenim la ce se va întâmpla mâine.

Mâine, ora 15:00, 18 aprilie 2013 (18 aprilie este Ziua mondială a monumentelor și a siturilor arheologice, declarată de UNESCO), va fi inaugurată prima plăcuță cu QR Code, în Piața Unirii, la borna de hotar. Voi fi acolo și, mâine seară, vă voi prezenta și un rezumat al celor întâmplate (cu imagini, desigur).

Prima plăcuţă cu coduri QR care permit accesarea unor pagini web care conţin informaţii descriptive şi fotografii despre monumentele istorice şi obiective turistice din Vrancea, va fi amplasată pe borna de hotar din Piaţa Unirii. Iniţiatorii vor organiza şi o demonstraţie a utilizării aplicaţiei, cu explicarea detaliilor tehnice dar şi a beneficiilor acestei metode moderne de informare.

Inaugurarea și demonstrația se vor face în prezenţa iniţiatorilor, a oficilităţilor,a bloggerilor vrânceni, a reprezentanţilor Comunităţii Editorilor Google Map Maker România şi a tuturor celor care doresc să susțină acest proiect.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Asociației Potpourri, la articolul care descrie evenimentul ce va avea loc mâine – link.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

3 Replies to “Mâine, va fi inaugurată prima plăcuță QR pe un monument din Vrancea”

Comments are closed.