Cultura și Patrimoniul Național Vrancea în mediul online

Cam așa s-a numit începutul celei mai noi isprăvi a Blogosferei Vrancea. A fost o idee, s-a discutat, au venit soluții și se pune în aplicare. Blogosfera Vrancea continuă să se implice în comunitate prin proiecte care au scopuri diverse, dar care vin ca un real ajutor pentru membrii comunității.

De la o discuție despre QR la un proiect genial în Vrancea este titlul cu care Tudor povestește istoria acestui proiect. Roadele se vor vedea în curând în urma acestei colaborări inedite: Asociația Potpourri, Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Național Vrancea, Blogosfera Vrancea.

În principiu, este vorba de amplasarea unui cod QR la fiecare monument din Vrancea. Și credeți-mă, monumente sunt și chiar merită. Ce se dorește prin acest proiect? Promovarea în mediul online și nu numai a obiectivelor turistice din Vrancea. Avem istorie, avem cultură, avem monumente, avem legende, urmează să le scoatem la suprafață.

Vă voi ține la curent pe blog despre desfășurarea acestui proiect de acum înainte. Proiectul a fost lansat în prezența mass media locală, a bloggerilor vrânceni, a unor invitați de onoare și a grupului DreamTeamRo.

Pentru a evidenția ceea ce înseamnă proiectul, vă voi lăsa să meditați la activitățile din cadrul acestuia. Cultura vrânceană se mută în online, se adaptează la prezent, luând inițiativă pentru viitor.

– toate plăcuțele monumentelor istorice și obiectivelor turistice din Vrancea vor fi înlocuite cu plăcuțe care vor conține coduri QR către o pagină web găzduită pe site-ul oficial al direcției;
– pe contul youtube al direcției se vor încărca toate filmele din arhiva proprie;
– pe contul issuu al direcției se vor încărca principalele fișiere pdf din arhiva proprie;
– se vor localiza pe google maps adresa tuturor obiectivelor turistice și monumentelor istorice vrâncene;
– se va realiza panoramă google fiecărui obiectiv turistic și monument istoric vrâncean;
– se va comunica pe rețelele de socializare;
– se va colabora cu Blogosfera Vrancea;
– se va printa un ghid ce va fi distribuit în școlile vrâncene;
– se va propune instituțiilor locale să folosească pentru cadouri oficiale produse tradiționale vrâncene;
– se va recomanda utilizare codurilor QR pe etichetele produselor tradiționale și pe materialele tipărite partenere.

Au mai scris despre:

P.S.: Imi cer scuze pentru link-urile sărite.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

2 Replies to “Cultura și Patrimoniul Național Vrancea în mediul online”

Comments are closed.